Revolusjon i Managerleague

Les hva 37.000 managere kan glede seg til.

30.10.08 14:57

I ettermiddag (torsdag) startet den 42. sesongen i det norskutviklede gratisspillet Managerleague, som Nettavisen har et samarbeid med.

Utvikler Christian «Spinner» Lassem har brukt tusenvis av arbeidstimer på å utvikle en flunkende ny kampsimulator. De nye funksjonene vil gjøre kampene enda mer spennende å følge med på, og i tillegg vil det være mye informasjon å hente for managere som ønsker å øke prestasjonene til laget og enkeltspillere.

- Endelig kan vi komme med den gode nyheten mange har ventet på. Vi har jobbet i flere måneder med å få på plass en mer realistisk simulering, og nesten alle aspekter av simulatoren er blitt forbedret, sier Lassem til Nettavisen.

Spill Managerleague her!

Dette er nytt
Forbedringene er for mange til at vi kan ta med alle i denne artikkelen, men «Spinner» trekker spesielt frem disse forbedringene:

*Hjørnespark og innkast er blitt gjort mer realistiske, både når det gjelder hvor mange målsjanser de kan produsere, samt hvilke valg spillerne på banen vil ta i de nevnte situasjoner. Spillerne er mer klar over hvor de er og hvem de har rundt seg. De kan dermed bruke dette til å foreta bedre valg.

*Dribleraids er blitt kraftig forbedret, og i stedet for bare å se «Han har dratt seg forbi 3 mann!», får man faktisk informasjon om hvilke spillere han passerer, hvordan han passerer dem og om han kommer til en avslutning osv.

*Avslutninger på mål er også blitt langt mer realistiske, og nå kan ballen treffe stang, tverrligger eller keeper, for å så sprette ut igjen i feltet, og der ifra kan alt skje!

*Hundrevis av nye kommentarer er blitt lagt inn for å skape mer variasjon i kampreferatene.

Er du fersk som manager? Da kan det lønne seg å ta en titt på Managerleague-skolen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Følg med og bli bedre
Men hvordan kan du dra nytte av alle nyvinningene som manager? Lassem røper noen av svarene.

- De nye kamprapportene inneholder langt flere detaljer om hva som skjer, og også informasjon om hvorfor og hvordan det skjedde. Dette vil gjøre managere i stand til å lære mer av å lese kamprapportene nøye. For eksempel kan de se om spillere trenger mer trening på overblikk hvis de til stadighet er posisjonert feil eller «timer» løpene sine dårlig, forklarer Lassem.

- Man kan også se om en spiller er for treg hvis han blir fraløpt. I tillegg er det mer utfyllende informasjon om vedkommende som tar dødballer. Dette gjør at man kanskje kan prøve seg frem og finne et bedre alternativ enn det man hadde fra før. Det er flere detaljer å finne også, som tidligere var skjult, men de får dere finne frem til selv! sier «Spinner» i kjent stil.

Noen detaljer ved spillet vil alltid bli holdt skjult for managerne. Og bare de aller beste klarer å forstå disse aspektene.

Den nye simulatoren åpner også opp for at man kan velge hvilke spillere som tar straffespark i en eventuell straffesparkkonkurranse. Men dette må selvsagt settes opp i forkant av kampen.

Ny sesong
Selv om sesong 42 startet torsdag (30. oktober), arrangeres den første treningen først mandag klokken 09. Og den første seriekampen i den nye sesongen sparkes i gang kl. 15.00 mandag.

Men det er mye du kan gjøre for å gjøre enkeltspillere og laget bedre før seriestart.

De neste dagene bør du bruke til å spille cuper og treningskamper. I tillegg er treningsleirer viktig for at laget skal stille så godt forberedt som mulig til den nye sesongen. Det arrangeres cuper både lørdag og søndag, men husk at du bør delta i cuper der motstanderne holder omtrent det samme nivået som laget ditt – spesielt hvis du har et nystartet lag (6. divisjon i det norske ligasystemet).

Søndag klokken 18 er det tid for treningsleir. Et tips er å legge denne utenlands (for å heve moralen i laget) og til en luksusresort (for å heve spillernes fitness). For å få størst mulig utbytte av leirene, er det best å legge opp til hardtrening. Du avgjør selvsagt selv hvordan du bruker ressursene dine, men moralen er viktigere enn du kanskje tror i kampsituasjon. Husk også å ta ut ditt beste lag i startelleveren før serieåpningen mandag.

Lykke til med sesongen!

(Nettavisen er en av Managerleagues samarbeidspartnere)


Spinner avslørte flere smarte triks da han stilte på nettreff tidligere i år.
Les svarene hans her: Avslørte Managerleague-triks

Les også: 354 spill for prisen av 1!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.