RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ribbes for stjernene

Norge må vinne 4-0 eller mer for å gå til EM. Følg morgendagens menn direkte på web-TV nå!

Sist oppdatert:
DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): Tippeliga-profilene Azar Karadas, Morten Gamst Pedersen, Trond Fredrik Ludvigsen og Ardian Gashi spilte sin siste kamp for U21-laget tirsdag. Nå ribbes laget for stjernene.

NORGE - SERBIA 3-0: Dagens U21-landslag er spekket med spillere som er etablerte i tippeligaen og stjerner i sine respektive klubber og trener Høgmo kaller det en edel årgang. Men etter å ha blitt slått ut av Serbia og Montenegro i kvalifiseringen er det slutt for den gode årgangen på dette nivået.

Generasjonsskifte
Til VM-kvalifiseringen neste høst er hele 14 av 18 spillere for gamle til være med. Det betyr et skikkelig generasjonsskifte for U21-landslaget.

- Vi spilte med tre spillere i dag som er aktuelle for U-landslaget også i neste periode. Samtidig er det mange lovende spillere som var med på Drillos U19-landslag til EM i sommer så jeg tror laget som kommer etter denne gjengen også vil være slagkraftig, sier Per Mathias Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Blant dem som forsvinner, er stjernene Jan Gunnar Solli og Brede Hangeland. Begge disse har allerede spilt seg inn i A-lagstroppen til Nils Johan Semb. Espen Hoff, Andre Muri, Kristian Ystaas, Håkon Opdal, Kristoffer Paulsen og Simen Brenne takker også for seg.

Vil dominere
Per Mathias Høgmo er ikke i tvil; denne generasjonen U21-spillere vil dominere norsk fotball i årene som kommer og garantert gjøre seg gjeldende også på A-landslaget. Jan Gunnar Solli og Brede Hangeland er allerede fast inventar i troppen til Semb.

- Jeg er sikker på at i denne gjengen så finner du stammen i neste generasjon av A-landslaget. Fem til syv av disse spillerne vil garantert være aktuelle der i løpet av noen år, sier han.

- Surt!
Høgmo har en strålende fasit som trener for U21-landslaget det siste året. Åtte seire, fire uavgjort og to tap på de 14 siste kampene, men likevel må laget se kommende års EM på TV-skjermen.

For andre kvalifisering på rad var det bare nesten for Azar Karadas og de andre på U21-landslaget. I VM-kvalifiseringen for to år siden scoret Nederland på overtid og nektet Norge deltakelse. Nå ble Serbia og Montenegro for sterke over to kamper.

- Det er utrolig surt at jeg ikke skulle få oppleve et sluttspill med denne gjengen. Vi har hatt en fin tid men dessverre har vi ikke lyktes i de avgjørende øyeblikkene, sier lagets kaptein, Azar Karadas.

Mot Serbia og Montenegro hadde han et ønske om å forlenge U21-karrieren med et halvt år, men den ble brått og brutalt avkortet på grunn av manglende effektivitet i kampens sluttfase. Dermed stoppet det på 35 U21-landskamper for Karadas.

- Nå må jeg bare legge denne tiden bak meg og gjøre alt jeg kan for å bli aktuell for A-landslaget igjen. Gjennom godt spill for Rosenborg vil jeg kanskje få sjansen, sier han.

En annen som har dannet stammen i U21-landslaget de siste årene er Trond Fredrik Ludvigsen. Mot Serbia og Montenegro kunne han avgjort for Norge med kun noen få minutter igjen å spille.

- Det samme skjedde mot Nederland for to år siden. Det er helt utgjort for oss, sier Ludvigsen.

Sjefen slutter også

Høgmo selv har kontrakt som varer frem til oktober neste år. Om han kommer til å fullføre denne nå ønsker han ikke å si.

- Jeg har lagt bort alt av henvendelser fra klubber og vet ikke nå hva som skjer. Det jeg forholder meg til er at jeg har kontrakt med laget frem til oktober, sier han.

Men på spørsmålet om hvem som bør etterfølge ham har han et originalt forslag.

- Kanskje dette er en jobb for Trond Sollied, spøker han.

KAMPFAKTA:

EM-kvalifisering U21

Marienlyst Stadion, 804 tilskuere

Norge – Serbia & Montenegro 3 – 0 (2 – 0) Sammenlagt 4 – 5 til Serbia & Montenegro

Mål: 1 – 0 Azar Karadas (8. straffe), 2 – 0 Morten Gamst Pedersen (43), 3 – 0 Andrè Muri (47)

Dommer: Douglas McDonald, Skottland

Gule kort: Azar Karadas, Norge, Nikola Mijailovic og Mitar Petkovic, Serbia og Montenegro

Norges lag: Håkon Opdal, Kristoffer Paulsen (Espen Hoff fra 90. minutt), Andrè Muri, Kristian Onstad, Trond Erik Bertelsen – Trond Fredrik Ludvigsen, Ardian Gashi, Kristian Ystaas, Jone Samuelsen (Andrè Hanssen fra 76. minutt), Morten Gamst Pedersen – Azar Karadas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere