RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Rakke / SCANPIX

Ribbet Danmark til EM

Sist oppdatert:
Danmark mangler seks sentrale spillere som var med og tok OL-gull i Aten i sommer. Likevel drømmer trener Jan Pytlick om semifinaleplass.

Danmark benyttet seg av 15 spillere på sin ferd mot OL-gull i sommer. Av disse har nå seks takket nei til EM-spill. Den siste var Katrine Fruelund som meldte avbud dagen før Jan Pytlick skulle presentere de 16 han tar med seg til Ungarn.

Borte er førstevalget på venstrekanten, Line Daugaard pluss de fem bakspillerne som spilte mest i Aten, Lotte Kiærskou, Katrine Fruelund, Mette Vestergaard, Kristine Andersen og Trine Jensen.

Dermed er det et nærmest ribbet dansk lag som drar til EM.

Likevel er Pytlick forsiktig optimist.

- Drømmemålet er en semifinale. Men da skal vi jobbe ekstremt hardt og være heldige og dyktige, så det er ikke noe vi går rundt og snakker om. Målsettingen er å gå videre fra gruppespillet. Det klarte vi ikke i VM i fjor, men det skal vi nå - og gjerne med så mange poeng som mulig. Det er viktig at vi går videre og får de ekstra kampene, for dette laget er inne i en prosess som vil ta flere år og som får betydning for fremtiden, sa han på pressekonferansen da han presenterte troppen.

De mange forfallene betyr en plass i troppen for Tertnes-spiller Anne Petersen Waage. Hun var også med i Danmarks VM-tropp i Kroatia i fjor.

- Hadde jeg ikke blitt tatt ut denne gangen, så tror jeg mine sjanser på landslaget hadde vært over, sier hun til Bergens Tidende.

Den danske troppen:
Målvakter:
Louise Bager Nørgaard, Viborg HK
Karin Mortensen Ikast-Bording
Rikke Schmidt, Slagelse FH

Utespillere:
Rikke Skov, Viborg HK
Henriette Rønde Mikkelsen, Viborg HK
Anne Petersen Waage, Tertnes
Laura Danielsen, Randers HK
Rikke Nielsen, Aalborg DH
Rikke Hørlykke, Slagelse FH
Camilla Thomsen, FCK Håndbold
Lise Knudsen, Ikast-Bording
Winnie Mølgaard, GOG
Mette Sjøberg, Horsens HK
Karen Brødsgaard, Ikast-Bording
Lene Tobiasen, FCK Håndbold
Josephine Touray, Ikast-Bording...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere