RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lionel Bonaventure (AFP/Scanpix)

Ribbet Riis raser mot agentene

Sist oppdatert:
- Det er et kjempeproblem for sporten og i år har det gått helt amok, freser dansken.

Fabian Cancellara, Laurent Didier, Matti Breschel, Jacob Fuglsang, Dominic Klemme, Anders Lund, Stuart O’Grady, Alex Rasmussen, Fränk Schleck, Andy Schleck og Jens Voigt.

Alle er de ferdige i Team Saxo Bank, men nå sier teameier Bjarne Riis stopp.

Det er framfor alt Richie Portes uttalelser om at framtiden ennå ikke er spikret som får «Ørnen fra Herning» til å renske nebbet.

Porte blir her!
Den svært talentfulle australieren er nemlig under kontrakt også neste sesong.

- Han har en kontrakt og den kommer han ikke ut av. Han får ikke lov til å gå, så enkelt er det. Det var han godt også. Jeg kan ikke forstå at han fortsetter maset, uttaler Riis til sporten.dk.

Lageieren mener også å vite hvem som har skylden for 24-åringens flakking.

- Problemet er at agenter og managere presser rytterne til ytterpunktet og gir dem dårlig rådgivning. Kontrakter skal respekteres. Det er et kjempeproblem for sporten, og i år har det gått helt amok. Agentene flyr rundt og gjør avtaler hos alle mulige lag – og det er ikke bare vi som har problemer, smeller det fra Riis.

- Det kommer aldri til å skje
Et betimelig spørsmål er hvorvidt Portes agenda skiller seg fra Fabian Cancellaras. Den sveitsiske tempomesteren fikk denne uka forlate laget, til tross for at også han hadde en avtale som strakte seg ut neste sesong.

- Det er noe annet når man er enige. Richies manager fortsetter å presse og provosere oss. Vi har sagt til dem at de aldri kommer til å skje. Han kan ikke kjøpes ut av kontrakten, men de holder likevel på. I henhold til regelverket kommer du deg ikke ut av en kontrakt dersom partene enes om det, sier Riis til det danske nettstedet.

Han avslører også at Team Saxo Bank/Sun Gard mangler seks-sju ryttere foran neste sesong. Forutsett at han klarer å stagge Porte, da..

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere