Trodde du at du var kvitt Riccardo Riccò da han tidligere i år holdt på å miste livet etter at han angivelig skal ha bloddopet seg?

Da tar du kanskje feil. For Riccò, som i ettertid av hendelsen sa at han skulle legge opp, har nå forandret mening. Neste stopp kan bli Amore & Vita, hvor han eventuelt blir lagkamerat med to nordmenn.

Var på frierferd i Norge
Om det ringer en bjelle når du leser navnet Amore & Vita, så er ikke det så rart. I vinter var nemlig lagets sportsdirektør Christian Fanini på frierferd i Norge.

Italieneren ønsket å knytte til seg norsk sponsor og lovende norske sykkeltalenter. Nå gikk det ikke helt som Fanini hadde ønsket seg, men han kom ikke helt tomhendt hjem fra Norge. Bersvenn Støen og Kristian Frobord skrev nemlig kontrakt med det ukrainskregistrerte laget.

Nå kan de to nordmennene få en rimelig omdiskutert lagkamerat. Faren til Christian Fanini, Ivano Fanini, er nemlig i samtaler med «Kobraen». Laget skal være villig til å gi han en ny sjanse, men kun på visse vilkår.

- Riccardo er ikke utestengt for noe og kan i prinsippet kjøre sykkelritt i morgen, men situasjon er mer kompleks enn den ser ut som. Jeg har lyst til å hjelpe han, men da må han bli med på å jobbe hardt i kampen mot doping, sier Fanini til cyclingnews.

Stoler på Riccò
Laget er kjent for å være sterke motstandere av doping. Derfor vil det sikkert overraske mange at de nå vurderer å gi et av de sorteste fårene i sykkelsporten en ny sjanse.

- Han er anklaget for å ha foretatt en blodoverføring, men nekter for at han gjorde det. Dagen det blir bevist at han er skyldig, skal jeg være den første som roper på en streng straff, som setter et eksempel til etterfølgelse, for da har han løyet til tross for at han på mirakuløst sett overlevde.

- Inntil det skjer stoler jeg på han, forklarer Fanini.

Så får vi bare vente og se om Riccò klarer å overbevise italienske antidpoingmyndigheter og Fanini om at han er et nytt og bedre menneske.