Selv om Vacansoleil-DCMs ProTeam-status ifølge reglementet skal garantere dem en plass i Giro d'Italia går ryktene ut på at de kan ende opp uten invitasjon. Det er cyclingnews.com som melder dette, to dager før deltagerne blir offentliggjort på mandag.

- Jeg har selv hørt gjennom jungeltelegrafen at vår deltagelse i Giro d'Italia er truet, har sportsdirektør Michel Cornelisse sagt til belgiske sportswereld ifølge cyclingnews.

LES OGSÅ:Har du lært nå, Luijkx?

Det skal være dopingproblematikken rundt Riccardo Riccò, som ikke lenger har kontrakt med laget, og Ezequiel Mosquera som er grunnen til at Giro d'Italia ikke vil ha laget med i sitt ritt.

Den tidligere Crédit Agricole-rytteren Mads Kaggestad uttalte seg slik om Vacansoleil ovenfor procycling.no etter at nyhetene om Riccardo Riccòs «kjøkken-doping» kom ut;

- Det er jo et gråsone-lag, føler jeg da, med de holdningene de har i forhold til å signere tidligere dopingtatte ryttere.

LES MER:- Kan ikke drive med idrett uten å jukse

Cornelisse mener ikke det er noe problem med hverken Riccò eller Mosquera.

- Riccò? Det er ikke noe problem med Riccò og Vacansoleil? Han fikk sparken for noe som han selv var skyld i. Hvis organisasjonen (Giro-arrangøren, journ. anm.) har et problem med dette synes jeg det er veldig rart, sier Cornelisse.

- Mosquera? UCI etterforsker fortsatt saken hans. Vi har satt hans status til inaktiv. Hva mer kan vi gjøre? Nei, jeg tror ikke det er noe problem. Vi antar vi vil være på startstreken i giroen, fortsetter sportssjefen.

Burde Giro-arrangøren invitere Vacansoleil? Kjør debatt!