Gå til sidens hovedinnhold

Ricco legger opp

Italieneren vil ta vare på familien og jobbe som bartender.

Litt over én måned etter at han ble innlagt på sykehus i all hast er Riccardo Riccò tilbake på sykkelen.

Men det blir intet comeback.

Ovenfor Gazzetta dello Sport forteller han at karrieren er over.

- Jeg sykler kun for moro skyld. Jeg startet for én uke siden. Jeg drar ut når jeg vil, men ikke hver dag. Jeg trener med kameratene mine og stopper ofte for å drikke kaffe.

Har ikke innrømmet doping
- Jeg har ingen planer om å sykle ritt igjen, det er helt klart. Jeg har kommet videre. Sykkelverden avskyr meg, det gjør meg syk. Alle hater meg. De ville at jeg skulle stoppe da jeg gjorde comeback (etter dopingdommen red.anm.). Nå gjør jeg det: Riccò har lagt opp. La meg være i fred, sier Riccò ifølge cyclingnews.com.

Italieneren avkrefter at han har innrømmet bloddoping ovenfor legene på sykehuset i Baggiovara.

- Jeg venter på at de (politiet) skal avhøre meg. Jeg ønsker fortgang i sakene, men jeg tror dette vil vare lenge. CONI (den italienske olympiske komité) vil straffe meg. Det er det de ønsker, forklarer 27-åringen og legger til:

- Nesten død
- Men jeg ikke sykle ritt igjen uansett dom. Dere (media) har bestemt min skjebne. Jeg har ikke lest avisene, men jeg har blitt fortalt hva dere mener. Men dette er ingen dopingsak, jeg testet ikke positivt, men jeg har allerede blitt erklært skyldig.

Hvis analysene og etterforskningen til politiet konkluderer med at Riccò har bloddopet seg risikerer han fengselsstraff.

- Jeg har ikke sett politidokumentene, men jeg har fått sykehusrapportene. Det er ingenting galt med de. Alt er diktet opp. Han (doktoren) sier noe, jeg sier noe annet. Men jeg var nesten død, og jeg vet ikke hva jeg kunne ha sagt. La oss først se hva blodtestene sier.

Vil ikke savne syklingen
Avisen forteller også at Riccò er friskmeldt etter hjerte- og nyreproblemene som førte til at han ble innlagt.

Den tidligere Vacansoleil-rytteren vil uansett ikke returnere i konkurransesammenheng.

- Jeg har ikke noen fysiske problemer. Jeg føler meg sterk på sykkelen. Legene har fortalt meg at jeg er fullt restituert, og at jeg ikke er demoralisert. Jeg vil ikke savne syklingen, sier han og legger til:

Fra millionlønn til 1000 euro i måneden
- Nå vil jeg jobbe som bartender. Jeg har alltid likt det yrket og har allerede forhørt meg rundt omkring. Jeg vil jobbe som alle andre. Syklingen har vært en del av livet mitt til nå. Jeg har vunnet etapper i touren og giroen, men livet er mer enn bare sykling.

Ricardo Riccò er forlovet med tidligere Cyclocross-rytter Vania Rossi. Hun har også testet positivt på EPO (CERA), men ble frikjent da B-prøven ikke samsvarte med A-prøven.

- Jeg har flere venner utenfor sporten enn folk forestiller seg. Jeg har familie og én sønn. Jeg skal se etter dem. Jeg er sliten av sykkelverden, og vil ikke være en del av den mer. Det er bedre å ha en enkel jobb hvor jeg tjener 1000 euro i måned, avslutter Riccò som sikkert har tjent opp noen euro i løpet av karrieren.

Diskuter Ricardo Riccò her!