Riccardo Riccò (Flaminia Ceramica) tapte mye tid til Alexandre Vinokourov (Astana) på tirsdagens tempoetappe i Giro del Trentino. Italieneren rettet opp litt av tidstapet onsdag, men måtte hente inn hele 26 sekunder på fredagens 172,1 kilometer lange avslutningsetappe av Giro del Trentino.

Riccardo Riccò jaktet både etappeseieren og sammenlagtseieren på dagens knalltøffe etappe, som ble avsluttet opp Alpe di Pampeago. Stigningen er 7,7 kilometer lang og har en gjennomsnittsstigning på hele 9,9 prosent. Fjellet gir rytterne ingenting gratis, og effekten av å ligge på hjul er minimal. Det fikk vi blant annet oppleve under Giro d'Italia i 2008 hvor Riccò parkerte en meget sliten Alberto Contador (Astana).

Første etappe: Hvor er du, Basso?
Andre etappe: Ricco spurtslo Vino
Tredje etappe: Snøt Petacchi

Mot slutten av dagens etappe handlet alt om Riccò og klatrespesialisten Domenico Pozzovivo (Colnago – CSF Inox). De fikk en luke på Vinokourov, som også ble passert av Sergio Pardilla (Carmiooro-NGC) i kampen om tredjeplassen. Mot slutten av stigningen fikk Pozzovivo en liten luke på en meget stiv Riccardo Riccò.

- Jeg følte meg bra og måtte velge rett tidspunkt for å angripe. Det ble 1800 meter fra mål, uten å se meg tilbake. Jeg trodde jeg hadde kjørt fra alle, men Ricco klarte å gå med meg. Han var interessert i bonussekunder så jeg måtte komme alene til mål. Jeg kjørte jevnt hardt og med 800 meter igjen kjente jeg at han (Ricco) slapp, forteller Pozzovivo i en pressemelding.

Domenico Pozzovivo er i full gang med sine forberedelser til Giro d'Italia og har akkurat fullført sine studier ved Universitetet i Roma.

- Jeg håper å kunne komme tilbake hit å vinne en dag, nå har jeg to tredjeplasser. Dessverre så veltet jeg på tempoen og tapte unødig tid da, avslutter Pozzovivo.

Grei dag på jobben
Vinokourov kjempet seg inn 23 sekunder bak Riccò og kunne dermed juble for sin første sammenlagtseier siden Vuelta Espana-seieren i 2006. Etter nøye utregning med blant annet bonussekunder sikret Vinokourov seg seieren med minst mulig margin foran Ricco. Kun tidelene fra tempoetappen skilte de to rivalene. Dagens etappevinner Domenico Pozzovivo rykket opp til tredjeplass i sammendraget.

– Det gikk ganske greit i dag. Jeg klarte å sitte med feltet inn til den siste bakken, fortalte Alexander Kristoff (BMC Racing Team) til procycling.no etter målgang.

Nordmannen skulle egentlig ikke sykle Giro del Trentino, men ble sendt fordi BMC manglet ryttere. Frederik Willmann var opprinnelig eneste nordmann som skulle stille til start, men kom aldri fram i tide.

– Dette var min beste dag i løpet av Giro del Trentino, avsluttet Kristoff.

Resultater:
1 Domenico Pozzovivo (Ita) Colnago - CSF Inox 4.44,54
2 Riccardo Ricco' (Ita) Ceramica Flaminia +3
3 Sergio Pardilla Bellon (Spa) Carmiooro NGC +20
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +23
5 Przemyslaw Niemiec (Pol) Miche +37
6 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli +38
7 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo +42
8 Damiano Caruso (Ita) De Rosa - Stac Plastic +49
9 Vladimir Miholjevic (Cro) Acqua & Sapone +54
10 Johann Tschopp (Swi) BBox Bouygues Telecom +58
(..)
93 Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team +10,51

Sammenlagt:
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 13:50:23
2 Riccardo Ricco' (Ita) Ceramica Flaminia
3 Domenico Pozzovivo (Ita) Colnago - CSF Inox +42
4 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli +44
5 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo +56
6 Sergio Pardilla Bellon (Spa) Carmiooro NGC +1,28
7 Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Androni Giocattoli +1,38
8 Vladimir Miholjevic (Cro) Acqua & Sapone +1,41
9 Evgeny Petrov (Rus) Team Katusha +1,51
10 Damiano Caruso (Ita) De Rosa - Stac Plastic +1,59
(..)
119 Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team 1.14,23

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Les flere nyheter på procycling.no!