Italienske Riccardo Ricco ble tidligere denne måneden sparket av Vacansoleil-DCM.

Ricco skal ifølge italienske medier ha dopet seg hjemme på kjøkkenet, med hjelp av sin kone. Han skal ha injisert sitt eget blod, som han hadde oppbevart i kjøleskapet i en periode.

27-åringens lag, Vacansoleil, foretok egen interne undersøkelse, og konkluderte med at Ricco hadde brutt lagets interne regler.

Les også: Fikk sparken etter «kjøkkendoping»

I kjølvannet av Riccos problemer ble også soigneur (hjelpere som tar seg av rytterne før, under og etter ritt, red.and.) Flavio Mongiardo sparket fra Vacansoleil-laget.

Avviser dopinginnrømmelse
Mongiardo var Riccos personlige soigneur, men var også ansatt i Vacansoleil-laget.

- Jeg har ingenting å skjule, og har ingenting å gjøre med det som har skjedd. Jeg er ikke kontaktet av etterforskerne (som undersøker Ricco-saken, red.anm.). Jeg er blitt sparket av laget uten en ordentlig grunn til tross for at jeg hadde en kontrakt som var gjeldende ut hele sesongen. Det skal laget måtte betale for, sier Mongiardo til Gazzetta dello Sport ifølge feltet.dk.

Soigneuren er også kjæreste med Riccos søster. Mongiardo benekter også alle påstander om bloddoping, og tror ikke at Ricco har innrømmet dopingbruk på sykehuset. Han var rett og slett for syk til å snakke med noen ifølge Mongiardo.

- I brevet de (Vacansoleil) sendte meg fredag begrunnet de sparkingen med at jeg ikke snakker engelsk, at jeg kun jobber for Ricco og at jeg er i tett på hans familie. Da svarer jeg med å si at jeg også arbeidet med andre ryttere, og at jeg var til stede ved to ritt hvor Ricco ikke var tilstede, avslutter Mongiardo som nå altså står uten jobb.

Diskuter Ricco-saken i vårt forum!