Hoppingen ble gjort unna i Midtstubakken tidligere i måneden. Da hoppet Riiber med fire avsatser lavere enn sine konkurrenter og noterte 103,5 meter.

Onsdag hadde han full kontroll i langrennet og tok sin tiende NM-tittel under flotte forhold i Nord-Østerdalen.

Riiber gikk ut 1.46 minutter foran Espen Andersen ettersom Einar Lurås Oftebro (1.41 min. bak) ikke stilte på grunn av sykdom. Han hadde omtrent samme avstand ned til sølvvinner Jørgen Graabak etter endt løp.

Graabak var nummer seks etter hoppingen, men etter et par runder hadde han tatt igjen løperne foran seg i kampen om sølvet. I spurten var Graabak raskest og kom i mål fem tideler foran Skoglund. Espen Andersen lå lenge godt an i medaljekampen, men måtte gi tapt på de siste meterne og ble nummer fire.

– Jeg merker at det begynner å bli en lang sesong, men vi får slite oss ut en siste gang. Det var vanskelig å få feedback underveis. Jeg fikk høre at avstanden var så stor at det ikke gikk an å sekundere, gliste Riiber overfor NTB.

Det hører med til sjeldenhetene at avstandene mellom utøverne i kombinert er så store som de var i dette rennet.

Trakk ikke på alt

Riiber pådro seg en mageparasitt i løpet av sesongen. Det gjorde at han glipp av en rekke verdenscuprenn. I verdenscupen sammenlagt måtte han tåle en 4.-plass. Fire gull i VM i Planica veide opp for det aller meste.

– Hvordan vil du oppsummere sesongen din?

– Det har vært en fantastisk sesong, men samtidig har jeg bare oppnådd en av fire målsettinger for sesongen. Ruka-touren røk på grunn av ett svakt hopp. Seefeld-trippelen røk på grunn av sykdom, og da ble også verdenscupen sammenlagt dratt med i suget. Men jeg sitter igjen med fantastisk mye. Jeg er den kombinertløperen som sitter igjen med flest seirer gjennom vinteren, og jeg tok fire av fire mulige gull i VM. Det er ikke mye jeg får gjort med at jeg pådro meg en parasitt.

Nye renn

Jens Lurås Oftebro startet langrennet 2.41 minutter bak Riiber. Han klarte ikke å blande seg inn i medaljekampen og måtte ta til takke med sjuendeplassen.

Torsdag er det nye kombinertkonkurranser i Tolga. Da skal kvinnene gå 2,5 kilometer, mens mennene skal gå fem kilometer.

Det ligger an til nye seirer for Gyda Westvold Hansen og Jarl Magnus Riiber.

(©NTB)