Gå til sidens hovedinnhold

Riiber får med seg Andersen på lagsprinten i VM

Jarl Magnus Riiber og Espen Andersen skal gå lørdagens lagsprint i ski-VM for Norge og forsøke å bryte Tysklands gullrekke.

Det ble klart da de to utøverne møtte til en digital presseseanse fredag formiddag. Norge har aldri tatt gull i denne øvelsen, men har to sølv og en bronse i de tre siste forsøkene.

– Vi har veldig lyst på dette gullet, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Riiber har gull og sølv i de to individuelle rennene i Oberstdorf. Andersen ble nummer åtte torsdag, plassen bak Jens Lurås Oftebro, som flere regnet med skulle få sjansen lørdag.

– Vi ser at Espen har et høyere stabilt nivå i hoppbakken. Det har han hatt på trening og i konkurransene i bakken. Jens var fantastisk i normalbakken og fikk gull og bronse der. Han har ikke fått det helt til i den store, sier Stuan.

I Seefeld i 2019 var det Tyskland som gikk til topps for tredje gang på rad i lagsprint. Riiber og Jan Schmid tok sølvet foran Østerrike.

Konkurransen starter med hopp i den store Schattenbergbakken før det skal gås 2 x 7,5 kilometer med langrenn klokken 15. Det vil etter alle solemerker stå mellom Norge, Japan, Tyskland og Østerrike.

(©NTB)