Riiber gikk ut 52 sekunder bak teten i langrennet etter hoppingen. Allerede etter 2,5 kilometer var forspranget spist opp, og da luktet det nok en verdenscupseier for den suverene nordmannen.

– Jeg ble litt overrasket over at vi hentet inn gruppa foran så tidlig. Da var det bare å prøve å spare litt krefter, sa Riiber til NRK etter løpet.

Også Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad var med i det ni mann store feltet, som ikke holdt spesielt høyt tempo. Da 2500 meter gjensto var det de samme ni som kjempet i front. Mot slutten satte finske Ilkka Herola opp tempoet, men klarte ikke riste av seg Riiber.

– Han (Herola) gikk fryktelig fort på tredjerunden, og man fikk det allerede da. Men jeg hentet meg inn ganske bra i utforkjøringene. Da forsto jeg at jeg kan henge på helt inn og avgjøre det på slutten.

Og det var nettopp det som skjedde. Den norsk-finske duoen kom side om side inn på oppløpet, men finnen hadde lite å stille opp med i spurten mot Riiber. Dermed var Riibers ellevte verdenscupseier denne sesongen i boks.

Sterk norsk innsats

I tetfeltet som mot slutten besto av ni mann, var også Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad. Nordmennene fikk også fart på skiene da finnen skrudde opp tempoet, men klarte ikke henge med Herola og Riiber.

Bjørnstad leverte en sterk avslutning og ble nummer tre. Han var i mål 7,8 sekunder bak Riiber. Jens Lurås Oftebro imponerte også, og gikk i mål som nummer seks. Han ble slått med 21,5 sekunder.

Riiber har allerede avgjort verdenscupen. Det gjorde han da han tok sin tiende seier for sesongen i tyske Klingenthal 3. februar. Med det ble han første norske sammenlagtvinner på 20 år.

I VM tok han også et etterlengtet gull da han ble første norske individuelle verdensmester i kombinert siden 2001.

Moans farvel

Magnus Moan gikk lørdag sitt 244. og aller siste verdenscuprenn. Han takket av med en 42.-plass. Trønderen havnet 4.30,4 minutter bak sin landsmann – og ble hyllet hele veien til mål av publikum.

– Det var fantastisk. Både her (i målområdet), og det er masse folk i løypa som står å heier. Det varmer veldig, sa Moan til NRK.

– Jeg er stolt av det jeg har fått til, sa han videre før han røpet noe av det første han skal gjøre nå som han har lagt opp som toppidrettsutøver.

– Noe av det første jeg skal gjøre, er å slå av vekkerklokken og sove til jeg våkner.

(©NTB)