Riiber var med blant de utvalgte da arrangøren av helgens Raw Air-avslutning for spesialhopperne testet mammutbakken i Modum torsdag.

I den aller første omgangen var Jarl Magnus Riiber i helt egen klasse med et fantomhopp på 240 meter.

– En helt vanvittig følelse. Jeg hadde sett for meg at det skulle være et trykk som i en stor storbakke, men dette er ulikt alt annet jeg har opplevd. Ekstremt morsomt, sier Riiber til Bygdeposten.

Som det tydelig framgår av bildene er Riiber dyp i landingen, men mener bestemt at det er mulig å hoppe lenger.

– Dette var tross alt første gang for meg. Jeg var dyp nok, men det gikk bra. At det er mulig å loppe lenger, er jeg ikke i tvil om, sier han.

Nest lengst var Hurdal-hopper Pål-Håkon Bjørtomt med 219 meter. Hjemmehopper Sølve Jokerud Strand fulgte deretter med 216 meter. Strand hopper for Vikersund.

Superform

Riiber testet skiflyging for aller første gang torsdag ettermiddag.

– Jeg har null erfaring, så det blir rett og slett spennende. Jeg grugleder meg. Det er ikke bare-bare å gå og hoppe i den største hoppbakken i verden når man aldri har gjort det før, sa Riiber til NTB i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen sist helg.

25-åringen har vært i fantomform i hoppbakken siden han gjorde konkurransecomeback etter sykdom under VM i Planica. Der gjorde han rent bord med fire gull.

I VM landet Riiber på 147 meter i storbakken i Planica og slo den gamle bakkerekorden med fem meter.

– Det er veldig fint å kunne være med på skiflyging i den formen jeg har nå, varslet Riiber i helgen.

Kvinnene fredag

Det skulle etter planen ha vært hoppet tre testomganger i Vikersund torsdag ettermiddag, men etter kun ti hoppere i omgang nummer to måtte juryen avbryte.

Da hadde vinden tatt seg kraftig opp og snøen begynt å lave ned. Det er meldt en god del snø i Vikersund natt til fredag og i formiddagstimene fredag.

Skiflyging kan bli en del av kombinertverdenscupen neste sesong. Riiber stiller som prøvehopper i Vikersund for å sikre seg verdifull erfaring.

Fredag kommer Raw Air-sirkuset til Modum. Da skal Maren Lundby & co. hoppe tre treningsomganger foran det som blir tidenes første skiflygingsrenn for kvinner. Konkurransen går søndag.

De mannlige spesialhopperne skal hoppe kvalifisering fredag kveld.