Gå til sidens hovedinnhold

Riiber på krystallkulejakt i Klingenthal

En revansjlysten Jarl Magnus Riiber fronter det norske kombinertlaget i verdenscupfinalen. Han mangler 15 poeng for å forsvare verdenscupseieren sammenlagt.

Kombinertesset Riiber tok VM-gull individuelt og i lagkonkurransen i normalbakken, men skuffet litt da det ble hoppet i den store bakken under VM, der gullet glapp både individuelt og i lagsprinten.

– Dette er et viktig uttak fordi det er siste konkurranse for oss i år og verdenscupfinale. Riiber leder med 186 poeng, og det er flere som har lyst til å være med og kjempe. Vi har landet på VM-laget fra Oberstdorf pluss Lars Halvdan Buraas, som kvalifiserte seg gjennom gode resultater i kontinentalcupen i Lahti i februar. Det var forhåndsmeldt at den som vant fram i COC, fikk plassen i verdenscupen, sier sportssjef for kombinert, Ivar Stuan, i en pressemelding.

Verdenscupen skal avgjøres med hopp i stor bakke og to individuelle renn for den norske herretroppen, som sanket fem medaljer i Oberstdorf.

– Det er en veldig spesiell finale. Den siste konkurransen vår før VM gikk i samme bakke i Klingenthal, og da vant tyskerne. Så vi har en klar målsetting om å ta seieren denne gangen og har et ønske om å «reise kjerringa». Vi hadde et fantastisk VM, samtidig som vi har noen utøvere som ikke var helt fornøyd. Jeg forventer at de vil være med å kjempe om pallplasser nå til helgen, sier Stuan.

Disse stiller for Norge: Lars Halvdan Buraas (Hurdal), Jarl Magnus Riiber (Heming), Jørgen Graabak (Byåsen), Espen Bjørnstad (Byåsen SK), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Espen Andersen (Lommedalen), Einar Lurås Oftebro (Jardar).

(©NTB)