Gå til sidens hovedinnhold

Riis avslører Tour de France-plan

- Det hadde vært vilt fett, sier Saxo Bank-sjefen.

I tospann med Kim Andersen, la Bjarne Riis opp en mesterlig taktikk under glansdagene i Team CSC.

Han benyttet Stuart O’Grady, Kurt Asle Arvesen, Jens Voigt og Fabian Cancellara som galeislaver, før han fyrte ut den ene kapteinen etter den andre.

Det var glansdagene.

Drømmer om ny trøye
Da brødrene Schleck hoppet på sykkelkonseptet i deres hjemland, viste dansken igjen kløkt og hentet Alberto Contador.

Med spanjolens dopingdom fra februar i år, er Riis igjen nødt til å tenke helt nytt. Saxo Bank er det svakeste laget på WorldTouren akkurat nå.

Uten en solid sammenlagtrytter, velger Riis å drømme om klatretrøyen i stedet.

- Jeg synes det hadde vært vilt fett. Jeg ser gjerne at det skjer, og det er noe jeg har snakket med Chris (Anker Sørensen) om, uttaler Riis til tv2sporten.dk.

27-åringen vant klatretrøya i årets Katalonia rundt. Han gjorde det samme i Romandiet i fjor, og ble nummer ni i samme konkurranse under Vuelta a España.

Riis: - Det krever riktig taktikk
Å vinne den under Tour de France, er en stor oppgave. Anthony Charteau sjokkerte alle ved å vinne den foran Christophe Moreau og Andy Schleck for to år siden.

Arrangøren endret siden reglene og gjorde det slik at man fikk langt færre poeng på toppen av tredje- og fjerdekategorier.

Med det nye systemet på plass vant Samuel Sanchez fjorårets klatrekonkurranse.

Det vil altså Riis endre på i år.

- Det er spennende ting vi ser på. Det krever riktig taktikk, og dersom man kjører etter den, vil det også være andre muligheter som åpner seg.

Saxo Bank-laget ligger fremdeles sist på WorldTour-rankingen med sine usle 43 poeng. Heller ikke Giro d’Italia ble noen opptur for det danske laget.

- Jeg er også den første som går ut og sier at vi gjerne skulle hatt noen flere resultater. Vi kjenner også til omstendighetene. Vi skal ikke løpe fra dem.

- Nå er det Tour de France som står for døren, og vi er godt i gang med forberedelsene. Når vi kommer dit, skal vi bite fra oss, lover Ørnen fra Herning.

Har du troen på Chris Anker Sørensen i klatrekonkurransen? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken