RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riis-ekspert skal temme Wilmann

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Christina Watches vurderer å ta i bruk Bjarne Riis' tidligere teambuilding-ekspert.

Frederik Wilmann er en av mange nye ansikter i stallen til det danske Christina Watches-laget foran 2012-sesongen. Profilerte syklister som Stefan Schumacher og Rasmus Guldhammer vil også kjøre i Christinas sorte drakter neste år.

Trioen har alle en fortid i det profesjonelle sykkelsirkuset. Wilmann kom til Joker Merida fra Skil-Shimano foran sesongen, mens Schumacher har kjørt i Gerolsteiner og Guldhammer i HTC-laget.

Årets Christina Watches-lag bestod av de tidligere proffrytterne Michael Rasmussen og Angelo Furlan. Flere tidligere proffer gjør sportsdirektør Michael Blaudzuns jobb ekstra utfordrende.

- Vi har en del enere til neste år, og det blir en utfordring å få det til å fungere. Men jeg tenker som så at folk må være profesjonelle, når de er med på dette, sier Michael Blaudzun til feltet.dk.

Da Blaudzun snakker om enere er det naturlig å tro at han sikter til de tidligere profesjonelle syklistene som nå sykler på kontinentalnivå. I tillegg peker feltet.dk på den talentfulle dansken Alexander Kamp som en slik type.

- Frederik tar stor plass
I forbindelse med nyheten om at Wilmann ikke fikk fornyet hos Joker Merida uttalte Joker Meridas sportsdirektør Gino Van Oudenhove følgende om Viggja-gutten til procycling.no;

- Han legger lista veldig høyt, og krever mye av omgivelsene sine, men man får ikke alltid tilbakemeldingen man ønsker fra rytteren selv. Frederik er en rytter som tar en del plass både fysisk og økonomisk.

Belgiske Van Oudenhove har jobbet med Wilmann har lang fartstid i sykkelsporten. Duoen har samarbeidet siden Van Oudenhove var sjef for juniorlandslaget, der Wilmann var en av de lovende guttene belgieren hadde ansvar for.

I denne artikkelen om Frederik Wilmann, som for øvrig anbefales på det varmeste, beskriver Pål Erik Krangås 25-åringen slik;

- Han er et så stort talent at han ikke behøver å bruke alle virkemidler for komme seg til toppen. Å ta en Wilmann i ørene, enten det er Jostein eller Frederik, er ikke like enkelt.

ENERE: Michael Blaudzun er vant med enere. Han har syklet med brødrene Schleck, Ivan Basso og Laurent Jalabert.
ENERE: Michael Blaudzun er vant med enere. Han har syklet med brødrene Schleck, Ivan Basso og Laurent Jalabert.

Vurderer Riis’ teambuilding-ekspert
Danmarks beste sykkellag, Bjarne Riis’ Saxo Bank, det vil si tidligere CSC, er kjent for å bruke den tidligere elitesoldaten og foredragsholder B. S Christiansen på sine treningssamlinger for å styrke lagfølelse, samhold og samarbeid.

Blaudzun har selv kjørt for CSC, og vurderer å hyre inn Christiansen for å holde styr på enerne sine.

- Foreløpig har jeg ikke hatt kontakt med B. S, men det kan godt være at jeg tar kontakt i fremtiden, forteller Blaudzun.

Men frem til Blaudzun eventuelt oppretter kontakt med Christiansen skal han ta egne erfaringer i bruk når det kommer til behandlingen av lagets største stjerner.

- Det er min oppgave å sørge for at vi lykkes. Derfor gleder jeg meg til å starte arbeidet på den kommende samlingen, hvor jeg vil ta i bruk de erfaringer jeg har gjort meg i løpet av min karriere. Jeg har kjørt sammen med en del enere, og det har fungert, avslutter sportsdirektøren, som har kjørt på lag med ryttere som Laurent Jalabert, Ivan Basso og brødrene Schleck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere