Meldingene fra Saxo Bank-leiren etter mandagens høring i UCIs lisenskomité var utelukkende positive.

- Vi føler fortsatt at vi har en god sak og nå venter vi på at saken blir avsluttet, sa pressesjef Anders Damgaard til Ritzau.

Bjarne Riis’ lag risikerer å miste sin WorldTour-lisens etter Alberto Contadors dopingdom. Bakgrunnen for hvem som mottar disse lisensene er blant annet fjorårets sportslige prestasjoner. Ifølge UCI stod Alberto Contador for 68% av de sportslige rangeringspoengene Saxo Bank-rytterne samlet i 2011, men siden hans poeng ikke lenger er med i betraktningen lyser varsellampene for Saxo Bank.

Det danske nettstedet sporten.dk har vært i kontakt Enrico Carpani, UCIs pressetalsmann, uten å få mer informasjon om hvor saken står.

- Dere blir nødt til å vente på at vi har fattet vår endelige beslutning. Men når det skjer vet vi ikke. Mer kan jeg ikke si for øyeblikket, var alt Carpani hadde å fortelle.

En eventuell nedgradering til profesjonelt kontinentalnivå kan få store konsekvenser for Bjarne Riis’ mannskap, laget får nå støtte fra andre WorldTour-lag.

«Alle» støtter Riis
Saxo Bank-laget har vært i verdenstoppen siden tidlig på 2000-tallet, den gang var CSC hovedsponsor for WorldTour-laget. CSC vant sine første etapper i Tour de France i 2001, da Laurent Jalabert vant to etapper.

Brian Holm kjørte for CSCs forgjenger i 1998, Team Home-Jack & Jones. Dansken er nå sportsdirektør i Omega Pharma-Quick Step og har inntrykk av at hele WorldTour-familien står samlet bak Bjarne Riis og hans Saxo Bank-lag.

- Det er mitt inntrykk at de fleste håper på at Riis får fortsette med WorldTour-lag. Jeg har ikke snakket med noen som ikke støtter Riis i denne saken, sier Holm til ekstrabladet.dk.

Holm er kanskje mer støttende enn andre i proffsirkuset, ettersom han er svært opptatt av dansk sykkelsports fremtid.

- Vi er riktig nok konkurrenter, men jeg håper allikevel at han beholder sin lisens. Det ville vært et hardt slag for dansk sykling om det ikke lengre var et dansk lag på øverste nivå, mener 49-åringen.

- Vi så det da Contador ble dømt
Holm mener saken er like åpen som Alberto Contadors dopingsak.

- Jussen holder jeg meg borte fra, for den er vanskelig å forstå. Det så vi da Contador ble dømt. Det kunne gått begge veier, det er også tilfellet her. Det er argumenter både for og imot at Riis skal få beholde sin lisens. Ingen kan vite om det ender på den ene måten eller den andre, sier sportsdirektøren, selv om han selv tror at Riis kommer ut av situasjonen med lisensens i behold.

- Personlig tror jeg Saxo Bank får beholde lisensen på grunn av lagets sterke posisjon i feltet, forklarer han.

Årets neste WorldTour-ritt er Paris-Nice, det starter i Dampierre-en-Yvelines 4. mars.