RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riis forlot UCI-møte i protest

Bjarne Riis Alberto Contador brukt til blogg
Bjarne Riis Alberto Contador brukt til blogg Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
UCI-president Pat McQuaid snakket til tom sal om forbud mot rittradio. Bjarne Riis reiste seg og gikk sammen med majoriteten av sportsdirektørene.

UCI avholder møter med de profesjonelle sykkellagene i Brussel i starten av påskeuka. Cyclingnews melder at antidoping, ProTeam-registrering, sykkeldesign og finanser var blant temaene på UCIs agenda.

Når det omstridte forbudet av radiokommunikasjon skulle opp til debatt forlot representanter fra mange av de største lagene i sykkelsirkuset salen, mens UCI-president Pat McQuaid snakket.

Bjarne Riis, Roberto Amadio (Liquigas), Johan Bruyneel (RadioShack), Rolf Aldag (HTC-High Road) og representanter fra både Team Sky og Garmin-Cervélo valgte å forlate salen da McQuaid uttrykte sitt syn på det kontroversielle forbudet.

Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug har begge uttrykt ovenfor procycling.no at de vil ha radiokommunikasjon tilbake i feltet.

LES MER:- Vi er ikke roboter

- De vil ikke høre på oss
Nettstedet cyclingnews har snakket med en av de som forlot salen i protest, vedkommende vil ikke avsløre sin identitet.

- De vil ikke høre på oss. De vil bestemme og forsøkte å snakke til oss om syklingens historie. Det var en vits, var den klare beskjeden deltageren.

LES OGSÅ:Hadde unngått benbrudd med radio

Selv om store sykkelbegivenheter som klassikerne har tatt oppmerksomheten bort fra forbudet er det tydelig at mange fortsatt vil gjøre alt de kan for å få UCI til å tillate radiokommunikasjon.

Misnøye i AIGCP
Jonathan Vaughters, sjef i Garmin-Cervélo og rytterorganisasjonen AIGCP, var ikke tilstede. Men AIGCP sendte ut en pressemelding etter møtet.

- På dagens møte med UCI i Brussel håpet vi å bli enig om opprettelsen av en uavhengig ekspertevaluering av alle aspektene ved bruk av radiokommunikasjon (...) Dessverre ble vår tilnærming avvist av UCIs lederskap, uttrykker rytterorganisasjonen.

AIGCP melder at dette var grunnen til at mange av lagene trakk seg tilbake før møtet var avsluttet.

Hva løsningen på denne konflikten blir er ikke lett å si, det eneste som er sikkert er at siste ord ikke er sagt. Diskuter saken i vårt forum.

DISKUTER:Radio eller ikke radio?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere