Klassikerstjernene Matti Breschel og Fabian Cancellara forlater Team Saxo Bank etter denne sesongen.

Det har ført til at Bjarne Riis måtte fram med sjekkheftet i jakt på en eller flere erstattere. Første skritt i riktig retning er belgiske Nick Nuyens som vil sykle for det danske Pro Tour-laget de to neste sesongene.

- Valget var ikke enkelt, forteller Nuyens til den belgiske avisen Gazet van Antwerpen.

Contador-hjelper?
30-åringen hadde også tilbud fra to av sine gamle lag, Quick Step og Cofidis, men valgte altså Team Saxo Bank (Saxo Bank - Sungard neste år).

- Jeg hadde det bra i Quick Step og Cofidis, men Patrick Lefevere (Quick Step-manager) kunne bare tilby meg kontrakt over et år og den franske mentaliteten (Cofidis) er ikke min ting, forklarer Nuyens.

Fra og med januar 2011 vil Nuyens styrke Saxo Bank i klassikere, først og fremst brosteinsklassikere, men kan også spille en rolle som hjelperytter i en Grand Tour.

- Nick har ved flere anledninger vist at han er en sterk klassikerrytter, og vil helst sikkert passe bra inn på laget som skal sykle de store og harde brosteinsritt i Belgia og Frankrike. Der kan han med et solid lag i ryggen påta seg outsiderrollen i flere klassikere, og kjempe om seirer, forteller Bjarne Riis i en pressemelding.

Ingen Rabobank-suksess
- Med Saxo Bank har jeg funnet motivasjon for fremtiden. Laget passer meg perfekt, avslutter Nuyens.

Nuyens prestasjoner har vært nedadgående de siste årene har ikke fått det karriereløftet han håpet på da han forlot Quick Step som Tom Boonens hjelperytter etter 2006-sesongen. Cofidis (2007-2008) og Rabobank (2009-2010) har vært hans stoppesteder de fire siste årene.

Seieren i Kuurne–Brussels–Kuurne 2006 har sammen med sammenlagtseieren i Tour of Britain (2005) og andreplassen i Ronde van Vlaandereren (2008) vært noen av høydepunktene i belgierens profesjonelle sykkelkarriere.

Se alle resultatene til Nick Nuyens her (ekstern lenke).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!