Gå til sidens hovedinnhold

Riis henter duo

Bjarne Riis henter to nye ryttere.

Luke Roberts kjørte forrige sesong for Team Milram. Da det ble klart at de la ned, signerte Roberts for australske Pegasus. Pegasus ble det ikke noe av, og Roberts sto uten lag.

– Jeg trodde det skulle bli vanskelig å skaffe et nytt lag. Jeg er ekstremt takknemlig for at Bjarne Riis gir meg denne sjansen. Jeg vil gjerne vise meg tilliten verdig, sier Roberts til lagets hjemmeside.

Luke Roberts syklet for Riis fra 2005 til 2007, og dansken er godt fornøyd med gjensynet.

– Vi vet hva slags type rytter Luke er. Han er profesjonell, sterk og rutinert, og er en rytter man kan bruke hele året.

Luke Roberts har flere VM-titler og en olympisk gullmedalje på bane. På landeveien har han blant annet vunnet etapper i Tour Down Under og Murcia rundt, og vant klatretrøya i årets Tour Down Under.

Den andre rytteren som har signert for Saxo Bank er mindre merittert enn Roberts.

– Jeg ble anbefalt Rafal Majka, og han var med på vår siste treningsleir på Mallorca. Der gjorde han et sterkt inntrykk og overbeviste meg om at han har et stort talent. Han er ung, en god allrounder og er god i bakker. Så det var vanskelig å si nei til han. Min plan er å bygge han opp til å bli en sammenlagtrytter, forteller Saxo Bank-sjefen.

Polske Majka kommer fra det italienske U23-laget Trevigiani Bottoli.

– Det er stort øyeblikk for meg. Å bli profesjonell for et lag som Saxo Bank-SunGard, og kjøre med mitt idol Alberto Contador, er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er veldig takknemlig for denne sjansen. Jeg vil takke ledelsen på Trevigiani Bottoli, lagsjefen Mosole og sportsdirektøren Mirko Rossato, som oppdaget meg, forteller Majka.

Kommentarer til denne saken