Sent mandag kveld kunne procycling.no melde at Saxo Bank lå i faresonen med tanke på World Tour-lisens før neste sesong.

Les mer:Rankingsjokk for Saxo Bank

Et eventuelt nedrykk fra World Touren, vil kunne medføre store økonomiske tap for Bjarne Riis. Danskens lag vil nemlig ikke bli garantert plass i de største rittene, som Tour de France. Dette kan igjen innebære mindre penger fra sponsorer.

Kan koste dyrt
- Typisk vil sponsorenes bidrag bli satt ned med 25 til 50 prosent, eller kontraktene vil reforhandles, sier sponsorekspert Christian Vollerslev til sporten.tv2.dk.

- Så min vurdering er at det vil koste Riis 15-20 millioner kroner, dersom hans lag ikke får delta i de største løpene.

Også Brian Holm mener det er helt nødvendig for Saxo Bank å få lisens før neste sesong.

- En World Tour-lisens er viktig for alle lag, også Bjarnes. Det kan godt være at laget likevel får delta i de store løpene, men for sponsorene er garantien (om å kjøre de store rittene) viktig, sier Holm til sporten.tv2.dk.

- Trenger sikkerhet
Holm er selv sportsdirektør for storlaget Omega Pharma-Quick Step. Han vet hvor stor forskjell det er på å være et World Tour-lag og et kontinentallag.

- For vårt lag er det veldig viktig at vi har en garanti for å stille i selv den minste klassikeren, for det er viktig for våre sponsorer at de har den sikkerheten. Å delta i de store etappeløpene, spesielt Tour de France, er avgjørende for Bjarne Riis og Alberto Contador.

15 lag har allerede fått lisens til UCIs toppdivisjon neste år. Det gjør at tre plasser står åpne. Det er Argos-Shimano, Lotto-Belisol, FDJ og Saxo Bank som kjemper om de siste plassene.