Bjarne Riis har ikke fått økonomisk frihet til å hente ryttere fra øverste hylle foran denne sesongen. Karsten Kroon og Sergio Paulinho er de eneste rytterne som kan ses på som vitale forsterkninger etter at stjerner som Richie Porte, Baden Cooke og Gustav Larsson forlot laget.

Dansken tar nå konsekvensen av dette og satser virkelig på unge danske ryttere. Riis tar med fem unge dansker på Saxo Banks treningsleir til Gran Canaria. Michael Valgren, Niki Østergaard og Jesper Hansen fra Glud & Marstrand, Asbjørn Kragh Andersen fra Team Tre-For og Nikola Aistrup fra Team Concordia Fosikring-Himmerland er de utvalgte.

Tre av de utvalgte kommer altså fra Glud & Marstrand-laget. Christopher Juul Jensen kjørte for Glud & Marstrand i år og er hentet til Saxo Bank foran neste sesong. Juul Jensen vant det kanadiske etapperittet Coupe des Nations Ville Saguenay og ble åttendemann i Tour de l’Avenir i 2011.

- Som dansk lag er det viktig for oss å følge med de danske talentenes utvikling og på denne måten lærer vi flere ryttere å kjenne av gangen. Det er ingen tvil om at ser på dem med henblikk på et eventuelt fremtidig samarbeide, forteller Riis ifølge feltet.dk .

De yngste rytterne som blir med på samlingen, Valgren og Kragh Andersen, har nettopp gjennomført sine første år som senior og har gode resultater å vise til. Nikola Aistrup og Niki Østergaard er noen år eldre, men Riis ser allikevel proffpotensiale i danskene.

Jesper Hansen var nær etappeseier i årets Tour de l’Avenir og kjørte U23-rittet i VM for Danmark. 21-åringen går fra Team Energi Fyn til Glud & Marstrand foran denne sesongen.

- Det blir helt sikkert en stor opplevelse å bli med Saxo Bank på treningsleir, hvor jeg kan innblikk i hvordan proffene trener. Bare det å kunne kjøre sammen med ryttere vi ellers følger på TV-skjermen blir stort. Samtidig vil jeg gjerne vise hvem jeg er og hva jeg kan, forteller Hansen.

Sent i november ble det også kjent at den norske 18-åringen William Brekke Johansen får sjansen i Bjarne Riis’ nye rekrutteringslag neste sesong.

LES MER:Bjarne Riis henter norsk U23-rytter