*Nettavisen* Sport.

Riis slakter Schleck

Andy Schleck (Leopard) angriper på den 7. etappen i Sveits rundt 2011. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Andy er ikke seriøs nok og vinner kanskje aldri Tour de France, sier gamlesjefen.

27.12.11 12:42

Andy Schleck kom til Bjarne Riis og Team CSC tilbake i 2004. Under danskens ledelse ble luxembourgeren en av verdens beste syklister.

Før årets sesong forlot begge Schleck-brødrene Riis, til fordel for sitt eget lag Leopard-Trek. Etter det har forholdet vært kjølig, og nå kommer Bjarne Riis med kraftig kritikk av sin tidligere elev.

- Andy har en stor personlighet og en fandenivoldskhet, som hans bror Fränk ikke har. Andy har det som skal til, sier Riis til Ekstra Bladet.

- Men han har også en svakhet. Han mangler den siste viljen til å gå hele veien. Kanskje fordi det kommer litt for lett for ham.

- Ikke seriøs nok
Andy Schleck har blitt nummer to i Tour de France de siste tre årene, mye grunnet sine svake tempoferdigheter. Drømmen er selvfølgelig å stå på podiet i Paris iført den gule trøyen. Det er en drøm Riis ikke tror blir oppfylt.

- Han når kanskje aldri sitt store mål om å vinne Tour de France, fordi han ikke er seriøs nok. Men han er fortsatt ung, og han blir mer moden med årene. Hans problem er bare at han kjører i en periode hvor også Alberto Contador kjører. Og han slår ikke ham, når Alberto er på topp.

Har du husket å delta i procycling.nos romjulskonkurranse?

Ikke overraskende er det mer skryt å hente for Alberto Contador. I sitt første år under danskens ledelse vant spanjolen Giro d’Italia, men ble kun nummer fem i Tour de France.

- Alberto er den perfekte kombinasjonen: Han har talentet, han er et unikum rent fysisk på en sykkel, han har et fokus uten like og en treningsmoral uten like. Samtidig er han god til å slappe av, skryter Riis.

Gedigent talent
Riis begynner så å trekke paralleller mellom Contador og legendariske ryttere.

- Jeg har aldri sett en rytter med talentet til Contador. Aldri! Vi skal sannsynligvis helt tilbake til Eddy Merckx, kanskje Bernhard HInault, for å finne noe liknende. Alberto kan bli helt uhyggelig. Det er noen helt konkrete ting jeg arbeider med å forbedre hos ham.

«El Pistolero» har vunnet Tour de France hele tre ganger, Giro d’Italia to ganger og Vuelta a España én gang. I tillegg har spanjolen vunnet flere av de kortere etapperittene i World Touren. Han har også hevdet seg høyt oppe i flere klassikere.

Også lagkamerat gjennom de siste tre årene Daniel Navarro hyller landsmannen Contador.

- Jeg har et veldig godt forhold til ham. Han er en venn, sier Navarro til feltet.dk.

- Det er viktig for Alberto at det er varmt. Det er nesten viktigere enn å ha gode bein for ham. Han er også ganske morsom og et godt menneske, som anerkjenner det arbeidet man har gjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.