*Nettavisen* Sport.

Riis ved Contadors side

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)

- Hvis stoffet har kommet i inn i kroppen ved et uhell, har han min fulle støtte, sier Bjarne Riis.

28.01.11 18:02

Bjarne Riis sender ikke Alberto Contador på dør før dommen mot spanjolen er endelig, fram til saksbehandlingen er ferdig og dommen er satt - vil Riis' lag støtte Tour de France-vinneren.

- Mitt lag vil fortsette å støtte Contador så lenge den dommen ikke sier noe annet. Hvis stoffet er kommet inn i kroppen ved et uhell, har han min fulle støtte, sier Riis ifølge sporten.dk.

Riis og Saxo Bank vil altså vente til Contadors anke er behandlet. Spanjolen har meddelt at han vil jobbe tett med sine advokater de kommende dagene for å «sørge for at rettferdigheten seirer i denne saken».

Lei spekulasjoner
Rykter og spekulasjoner om Contadors dom har preget mediebildet i ukene og dagene før avgjørelsen, i tilegg ble dommen lekket til mediene dagen før den egentlig skulle bli offentligjort.

- I de seneste månedene har det vært mange spekulasjoner og rykter om Contadors sak. Alt for mange, spør du meg, og det er skadelig for laget mitt, men også for sykkelsporten, uttaler Riis, som oppfordrer til å la saken ligge før saken er ferdig behandlet.

Les også: - Jeg er eksempelet på en ren rytter

Ørnen fra Herning benyttet enhver anledning til å nevne at «vi ikke har en endelig avgjørelse», og gjorde et forsøk på å styrke lagets antidoping-image.

- Vi vil kjempe mot dem som jukser med vilje. Jeg vil gjerne minne om at vi ikke har en endelig avgjørelse, repeterte dansken.

Det ventes en endelig dom fra det spanske sykkelforbundet 9. februar, Contador vil trolig anke dommen til CAS, idrettens voldgiftsdom.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.