Riis vurderer «Kyllingen»

Foto: Brian Rasmussen (AFP/Scanpix)

Ikke les denne saken hvis du er i godt humør.

04.08.10 14:03

Tirsdag omtalte procycling.no den stadig voksende interessen rundt dopingtatte Ricardo Riccò, og nå tyder rapporter fra Danmark på at også Michael Rasmussen er nær ved å bli tatt inn i sykkelvarmen igjen.

Etter å ha blitt tatt i løgn flere ganger under 2007-versjonen av Tour de France, ble dansken til slutt «persona non grata» i sykkelsporten. Rasmussen har aldri testet positivt for doping, men i etterkant av turbulensen i Rabobank-drakta og den påfølgende utestengelsen, har kun perifere lag villet ta i rytteren kalt «Kyllingen».

Nå, etter å ha signert Alberto Contador, vurderer en annen dopsynder, Bjarne Riis, å vende det andre kinnet til.

- Jeg er kjent med interessen rundt ham. Michael fortjener å komme tilbake. Jeg kan ikke si om det blir hos oss eller noe annet lag, men jeg skal se på det og gjøre en vurdering, fortalte Riis til dansk TV2 tirsdag.

Les også: Hvem blir med Schleck-brødrene?

Ensom i fjellene
Det som er åpenbart er at Saxo Bank må signere langt flere klatrere foran 2011-sesongen, enn Andy Schleck hadde å støtte seg på denne sommeren.

Oppgaven ble selvsagt uendelig mye vanskeligere da broren Fränk forsvant ut av rittet, men til nød var det kun Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglesang som ga lagkapteinen den servicen han trengte oppover de tøffeste fjellpartiene i rittet.

Les også: Skeptisk til Contador-prosjekt

Fra før av er ryttere som David de La Fuente, Benjamin Noval, Jesus Hernandez og Daniel Navarro ventet å følge Contador. Dersom Riis vil gjøre alvor av Rasmussen-flørten, vil det garantert vekke sterke reaksjoner internasjonalt.

Sprudlende kylling
Den tidligere Miche Silver Cross-rytteren er selvsagt henrykt over at døren endelig står på gløtt i Danmarks største sykkelsatsing.

- For meg ville det ha vært et drømmescenario å sykle sammen med Alberto Contador under Bjarne Riis' ledelse. Jeg ser ikke på det som urealistisk, men det er selvsagt opp til Bjarne å ta avgjørelsen, sier Rasmussen til sporten.dk.

Forrige gang Rasmussen konkurrerte mot Contador, var under Tour de France for tre år siden. Da var det i all hovedsak Contador som halset etter Rasmussen oppover fjellsiden.

Rasmussen vs.Vinokourov
Siden den gang har ikke 36-åringen utrettet stort på sykkelen, men kanskje var den største synden at han røk på en toårig utestengelse i dansk farvann. Sammenligner man med en rytter som Alexandre Vinokourov, som både har halvt innrømmet bruk av doping og testet positivt, blir Rasmussen en speidergutt.

Mens ressurssterke og mektige Vinokourov ble mottatt som en helt i hjemlandet Kasakhstan etter 2007-touren, ble Rasmussen møtt av kraftig og unison fordømmelse i Danmark og i store deler av den internasjonale sykkelsporten.

Inntil nå.

Bør også Michael Rasmussen få en ny sjanse? Prøv om du kan forholde deg seriøst til temaet i kommentarfeltet under.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.