RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise & Co. mot semifinalen

Sist oppdatert:
Liverpool og John Arne Riise holder Juventus i sjakk i Torino. Holder de røde nullen, er det klart for semifinale mot Chelsea. TV 2 Nettavisen følger Champions League direkte. Se bildene fra tilskuerbråket - og kampen.

Trykk her for å følge kveldens kamper direkte.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med tilskuere på Stadio delle Alpi. Det meldes om tilløp til opptøyer før kampstart, og italienske fans skal ha kastet flasker og seter inn på banen. Opprørspolitiet er i full sving, og det ryktes at situasjonen vil utarte.

Før kampen var det brenning av Liverpool-effekter utenfor stadion, og tilskuere stormet gjennom sperringer. Ubekreftede meldinger sier også at busser skal ha blitt steinet.

50 Juventus-tilhengere var rett før kampen i klammeri med politiet. Bråkmakerne kastet både stein og fyrverkeri mot politiet. Rett i nærheten stod en bil i lys lue.

Bakgrunn:
Opptakten til det følelsesladede oppgjøret mellom Juventus og Liverpool har vært verst tenkelig. Straks kvartfinaletrekningen var klar, gikk ryktene om at deler av Juventus-fansen ville forsøke å hevne tragedien på Heysel for 20 år siden.

De siste dagenes hendelser har vist at Italia nok er det verste landet i Europa hva fotballbråk angår. I helgens serierunde ble over åtti politifolk skadet, og i går måtte kampen mellom Inter og Milan avbrytes da Inter-fansen gikk amok.

Få tilreisende
Ifølge Reuters var det bare et fåtall Liverpool-fans å se i bygatene onsdag ettermiddag, og bare en håndfull av dem bar supportereffekter.

Det bekreftes av Tore Hansen, som er på plass i Torino for å se favorittlaget Liverpool.

- Det er veldig lite Liverpool-fans i gatene, sa nordmannen til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

- Forventer bråk
- Kampen i kveld vil bli et slag, på alle måter. Både på og utenfor banen, sier den 20 år gamle Juve-supporteren Angelo til Reuters.

- Jeg håper det ikke blir problemer, men jeg forventer at det vil bli bråk, fordi det er så mange som er på jakt etter trøbbel.

En stor andel av Liverpools billettkvote er ikke solgt. Da lagene møttes på Anfield forrige uke, var det en kamp i forsoningens tegn fra engelskmennenes side. Men mange av de tilreisende italienerne møtte hjemmelagets fans med å vende ryggen til The Kop og vise fingeren.

- Eneste hevn er seier
Etter 1-2-nederlaget på Anfield, har det florert av trusler på gjestebøker og debattsider på nettet. Og allerede tirsdag kveld ble en tilreisende Liverpool-fan angrepet og påført lettere hodeskader i et sammenstøt med lokale tilhengere.

Torinos ordfører oppfordret til fred og forsoning. Lokalavisen La Stampa skrev onsdag at den eneste formen for hevn må være å slå ut Liverpool.

- Jeg har fått føle de grusomme konsekvensene av vold. Jeg vet hva som kan skje. I kveld ber jeg alle legge hatet bak seg, skriver Andrea Lorentini i avisen. 22-åringen mistet sin far på Heysel for 20 år siden.

- Det eneste en skal gjøre er å støtte laget med samme hengivenhet som alltid. Det vil være den beste måten å minnes dem som betalte for sin fotball-lidenskap med sine liv.

Over 1100 politifolk vil være på plass i sentrumsgatene og i området rundt stadion før, under og etter kveldens kamp. Myndighetene i byen har lagt ned forbud mot salg av alkohol i 24 timer, og oppfordret tilreisende fra England til å holde en lav profil og holde seg i områder med mye politi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere