*Nettavisen* Sport.

Riise: - Det ser ikke bra ut

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Skaden John Arne Riise pådro seg under Champions League-finalen, er såpass alvorlig at han er skeptisk med tanke på å rekke Italia-kampen.

27.05.05 21:19

Fredag ettermiddag kom Norges nye Champions League-helt tilbake på norsk jord, og et fulltallig pressekorps hadde møtt fram på Gardermoen for å få noen ord med den nybakte mesteren.

Deretter dro Riise til Taboild-studio hos TV 2. Se web-tv her (abonnement).

Blant mange spørsmål om hvordan feiringen etter triumfen hadde vært, var skadesituasjonen til rødtoppen et naturlig tema.

Strekk
Riise pådro seg en strekk i finalen, og sier selv at han spilte over en time med den. Han fikk strekken i det øyeblikket han slo innlegget som resulterte i Liverpools første mål.

- Det ser ikke så bra ut, sa Riise, som mandag skal på en MR-undersøkelse. Til tross for at landslagslege Thor Einar Andersen er positiv til Riises deltakelse mot Italia, er sunnmøringen litt mer skeptisk.

- Jeg må bare tenke positivt og bevare troen. Strekken har blitt bedre, sa han.

Liverpool-heltene kom tilbake til byen i går ettermiddag, og fikk en mottakelse som var mestrene verdig. Ulike kilder opererer med ulike tall, men det skal ha vært nær én million mennesker i Liverpools gater da paraden passerte.

Fantastisk
- Det var helt fantastisk, selvfølgelig, sier Riise.

Det har vært lange dager for John Arne Riise med lite søvn og mye ståhei. Men festing er det ikke blitt tid til ennå.

- Jeg har ikke orket. Det får vente til etter Italia- og Sverige-kampene.

Nå skal landslagsbacken slappe av i noen dager. Han skal være i Oslo fredag kveld, før han reiser hjem til Ålesund lørdag. Der deltar han i brorens barnedåp, før det bærer tilbake til Oslo på mandag. Tirsdag møtes landslagstroppen.

- Jeg skal leve på bølgen fram til Italia-kampen, fortalte Riise.

Forhandlinger
Riise ankom Gardermoen i joggebukse og joggegenser, og viste stolt fram gullmedaljen sin. Det brøt ut spontan applaus i ankomsthallen da rødtoppen kom ut i følge med eks-kona Guri Havnevik. Agent Einar Baardsen var også til stede på flyplassen, og han kunne fortelle at 24-åringen skal i møter med Liverpools klubbledelse om 14 dagers tid, med tanke på en eventuell forlengelse av kontrakten som løper ut 2007.

- Vi har fått signaler på at John Arne er en av de unge spillerne Liverpool ønsker å satse på, sier Baardsen til TV 2 Nettavisen.

John Arne har selvfølgelig fått med seg at Uefa holder døra på gløtt for at Liverpool kan få delta i Champions League neste år også, i kraft av at de er mestere denne sesongen.

- Flere og flere sier at vi burde komme med, så jeg synes det ser positivt ut. Vinneren bør få komme med, sa han, før han hastet av gårde til nye avtaler. Alle vil ha en bit av John Arne Riise for tiden.

Du kan se Riise på Tabloid fredag kveld kl 1855.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.