*Nettavisen* Sport.

Riise: - Et bevis på at Hallén er veldig uvitende

Foto: Betsson

John Arne Riise slår tilbake etter utskjellingen fra fotballforbundet.

10.06.13 22:34

Mandag offentliggjorde Betsson at John Arne Riise har signert for spillselskapet. Fulham-profilen skal være selskapets ambassadør og fotballekspert. Avtalen strekker seg minst til over fotball-VM i Brasil.

Norges Fotballforbund (NFF) svarer med å gjøre Riise til persona non grata . Han setter seg selv på sidelinjen, mener president Yngve Hallén.

Den planlagte markeringen av Riises landslagskarriere blir nå avlyst.

- Han har selv sagt at han er uaktuell for landslagsspill, men denne avtalen gjør at han også blir uaktuell på alle andre områder, sier Hallén til Nettavisen.

Årsaken til den krasse reaksjonen, er at NFF mener at alle fotballspillere skal opptre hundre prosent lojalt overfor Norsk Tipping, som er en viktig sponsor. For øvrig en holdning NFF selv hadde et svært pragmatisk forhold til da den daværende Expekt-ambassadøren Egil Drillo Olsen ble gjeninnsatt som norsk landslagstrener i 2009.

Nå slår Riise tilbake mot fotballforbundet.

- Dette er et bevis på at Hallén er veldig uvitende, sier Riise til Nettavisen.

- Han var ikke der da jeg trente 20 ganger i uka da jeg var yngre. Han var heller ikke der da jeg gikk til Monaco som 17-åring. Eller da jeg bygde min egen bane og sto fem timer hver dag og skjøt. Jeg føler at jeg ikke har hatt nytte av Norsk Tipping da jeg var yngre. Jeg gjorde alt selv, fortsatte han.

- At jeg fornærmer miljøet rundt meg, synes jeg er helt feil. Jeg har spilt 13 år på landslaget, hatt fotballskole i mange år, gitt 25-30 millioner til Aalesund Fotballklubb, så jeg føler at jeg har gitt noe tilbake, forteller Riise.

- Synes det er rart
Til Nettavisen forteller Riise at han synes det var rart at han ble gjort til persona non grata, med tanke på at Drillo ikke fikk samme behandling da han jobbet for spillselskapet Expekt.

- Det er veldig rart at de går hardt ut mot meg siden de gjorde som de gjorde mot Drillo. Samtidig er det to forskjellige saker, men jeg tar ikke dette så tungt, sier Riise.

To av Riises tidligere landslagskolleger, Thomas Myhre og Ronny Johnsen, har allerede inngått lignende spillselskap-avtaler som den Riise nå har signert.

- Tydlig at de er hårsåre
- Når det gjelder den markeringen var det fotballforbundet som kom til meg. Jeg har ikke bedt om den markeringen, sier Riise til Nettavisen.

- Jeg trodde jeg skulle få den for det jeg har gjort for landslaget i 13 år. Det er tydelig at de er hårsåre, forteller den tidligere landslagsspilleren.

Han synes samtidig at det er merkelig at en annonsør styrer hvilke holdninger et forbund skal ha.

- Det er jeg helt enig i. Fotballforbundet har folk i styret som følger boken sin, men de må også se at folk er forskjellige. Jeg har alltid vært det. Det er skuffende at det blir sånn, men jeg er ikke overrasket, sier Riise.

- Det kommer til å bli fere og flere. Nå kommer jeg som fortsatt aktiv spiller å gjøre det. Northug har gått ut av landslaget og Zuccarello fikk ikke spille mesterskapet for Norge. Noe må endre seg, forteller han.

Riise reiser senere denne måneden til Las Vegas for å representere Betsson rundt pokerbordene under World Series of Poker.

- Jeg er stolt over å være bedt som ambassadør og gleder meg til poker, avslutter Riise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.