*Nettavisen* Sport.

Riise: - Skal aldri klikke mer

Foto: (FOTO: Stian L. SOlum/Scanpix)

Bjørn Helge Riise er tilbake etter dobbeltoperasjonen i Tyskland. Han lover nye og bedre takter i 2008.

18.09.08 14:44

ÅRÅSEN (Nettavisen): 23. september, 2007. Lillestrøm, nummer to på tabellen, spiller toppkamp mot Stabæk. Lillestrøm trenger tre poeng for å få kontakt med Brann i kampen om seriegullet. Bjørn Helge Riise er under press etter at Frode Kippe er blitt utvist og Stabæk har gått opp til 2-1.

- Det kokte i toppen, forteller Bjørn Helge Riise fire måneder etter Nadderud-hendelsen i september.

Se video (saken fortsetter under videovinduet):

191019

Riise dyttet Tom Stenvoll i bakken, dunket ballen langt av gårde etter å ha fått frispark imot, og toppet det hele da han fortalte dommer Tommy Skjerven hva han mente om pipeblåseren. I ganske klare ordelag.

- Jeg trodde virkelig jeg sa «er du helt fjern» til ham, sier Riise til Nettavisen nå et halvår senere.

- Men da jeg fikk se TV-bildene i etterkant, skjønte jeg at jeg hadde sagt mye mer.

«Var helt på tilt»
Landslagsspilleren forsvarer seg med at det sjelden har kokt så mye i topplokket som da han ble utvist på Nadderud.

- Det var helt jævlig akkurat da. Jeg var så tent før denne kampen, så fikk vi Kippe urettferdig utvist, og jeg skjønte at gullet var i ferd med å glippe. Det holdt på å klikke for meg da jeg dunket ballen langt opp på tribunen, og jeg aner ikke hva jeg sa etterpå. Da jeg gikk mot hovedtribunen på Nadderud, torde jeg ikke se opp i frykt for hva jeg kunne si og gjøre.

- Vel inne gikk jeg rundt i sirkel i ti minutter, akkurat som i en tegneserie, for å roe meg ned. Jeg skjønte jo at jeg hadde ødelagt for laget.

Lover bot og bedring
Det skal dog ikke skje igjen, lover 24-åringen.

- Nei, det kan jeg love. Jeg skal ikke bli utvist på grunn av munnbruk eller som følge at jeg mister kontrollen. Skal vi ha mulighet for å slåss om seriemesterskapet neste sesong, MÅ vi i det hele tatt kutte ned på alle kortene, vi har ikke råd til å ha så mange folk ute av laget som det vi hadde i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spår kanonsesong
Og selv om Frode Kippe – mannen med Norgesrekord i tidlige dusjer 2007 – sier til Nettavisen at han fortsatt ikke har planer om å legge om spillet sitt «bortsett i fra at jeg kanskje vil være litt mer forsiktig i år hvis jeg har pådratt meg et gult kort», så mener Riise at Lillestrøm vil være i toppen i 2008. Ikke minst fordi han personlig regner med å få en langt sterkere sesong i år enn i fjor.

- Jeg var i Tyskland forrige uke, og ble operert rett ovenfor lysken.

- Forhåpentligvis vil det føre til at smerten jeg hadde på slutten av 2007-sesongen var borte. Det var grusomt vondt - et mareritt – i enkelte kamper, men nå har jeg fått fjernet noe greier ved lysken på snaut tre centimeter, og legen sa jeg burde være klar igjen om 12 dager.

Bjørn Helge Riise kom på 17. plass på Nettavisen spillerbørs i fjor, og hadde bare Frode Kippe foran seg av lagkompiser. Skulle smertene forsvinne, håper han også at det vil dukke opp ny, europeisk interesse.

- Målet i fjor var å etablere meg på landslaget, da er det naturlig at det neste er å bli proff i utlandet. Jeg trives godt i Lillestrøm, men det er et naturlig skritt videre. Foreløpig har det bare vært litt løs interesse, men jeg håper å få vist meg frem skikkelig i LSK-drakta i år, så får vi skje hva som skjer.

Klikk her for flere nyheter om norsk fotball
For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag