*Nettavisen* Sport.

Riise: - Våknet opp med 30 meldinger og 30 anrop på mobilen

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

John Arne Riise svarer på kritikken, mens «Drillo» ikke vet hva Twitter er.

09.09.12 20:03

ULLEVAAL STADION/OSLO (Nettavisen): Det har stormet rundt John Arne Riise de siste dagene. Ikke nok med at det er landslagskamper, men venstrebacken har også kritisert media og slutter med Twitter.

VG-kommentator Truls Dæhli tar et kraftig oppgjør med Riise i dagens VG. Kommentatoren kaller blant annet Fulham-backen for en «selvforherligende tufs» og antyder at bråket rundt Riise som person, kan ha skadet landslaget.

På søndagens pressekonferanse legger ikke Riise skjul på at det har vært en tung dag.

- Tidspunktet var feil
Riise tar ikke selvkritikk på hva han skrev, og hva han har ytret den siste tiden, men innrømmer at han ikke burde ha langet ut mot hjembyen rett før en landskamp.

- Tidspunktet var kanskje feil, forteller Riise til Nettavisen.

Bortsett fra tidspunktet, er det ikke mye som tydet på at landslagsforsvareren angrer på hva han har sagt og skrevet den siste tiden.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det som står der, uten at jeg har lest saken. Det er jævla frustrerende når jeg har jobba 12 år som proff. Jeg blir liksom bare dratt ned i gjørma, mener han.

- Når jeg selv føler at dette ikke stemmer, får jeg en wake up call. Nå vil jeg bli mindre tilgjengelig. Jeg vil ta en del grep, fortsetter landslagsbacken.

- I dag blir en morsom dag
Han legger ikke skjul på at det har vært en krevende dag for ham som person.

- Jeg våknet opp med 30 meldinger og 30 anrop på mobilen. Når det skjer på en vanlig søndag morgen, har enten noen blitt drept, eller så har noe annet skjedd. Broren min hadde ringt meg en del ganger, og sendt noen meldinger. Da jeg leste den meldinga skjønte jeg at «i dag blir en morsom dag».

John Arne ønsker ikke å fortelle hva sms-en fra bror og landslagskollega Bjørn Helge gikk ut på, men det var neppe «navnet ditt er nevnt i VG».

- Jeg tør ikke å si hva det sto, for det er såpass sterke ord. Det bare legger vi dødt her og nå, fastslår han.

Riise forteller at han ikke selv har lest Dæhlis kommentar, men at det han har fått gjengitt ikke har rot i virkeligheten.

- I dag har vært en jævla tøff dag
- Det var trist å våkne opp. I dag har det vært tøft. Det har vært en jævla tøff morgen, og en jævla tøff dag. Det går mange tanker rundt i hodet mitt. Er det sånn folk tenker om meg?

Spesielt påstanden om at han er egoist, virker å ha provosert mannen som dro til Monaco som 16-åring.

- Hvis folk etter så mange år tror at jeg setter meg selv foran laget, da har jeg virkelig gjort mye feil. Jeg jobber hardt uansett. Jeg har ofret mye for å vinne kamper, sier Riise, og fortsetter:

- Man blir småbekymret over at det er sånn folk ser på meg, men jeg har fått bekreftelser fra folk jeg kjenner om at beskrivelsen i VG ikke stemmer.

Reduserer praten med media
John Arne Riise ønsker ikke å konfrontere Truls Dæhlie med hva han har skrevet.

- Nei, det ønsker jeg ikke. Man vet aldri hvordan man reagerer, sier han.

- Dette er en tap-tap-situasjon for meg. Jeg vil ikke gå til krig mot media. Det er en krig jeg ikke kan vinne. Alt jeg sier blir vridd og vrengt på.

Han legger ikke skjul på at han føler seg mye misforstått, men forklarer at selv om han gjorde mye dumt før, har han skjerpet seg.

- Jeg har lagt opp til en del ting selv tidligere i karrieren. Jeg vet hvordan media fungerer nå, og det må jeg respektere, sier 31-åringen.

Men at trebarnsfaren ikke har energi til Slovenia-kampen, vil han ikke ha noe av.

- I dag har vært en tøff dag, men jeg skal få den driten ut av hodet. Det blir full pinne på tirsdag.

- Hva er Twitter?
Når landslagssjef Egil Olsen blir konfrontert med Riise- og Dæhli-saken, trekker han på skuldrene.

- Jeg har ikke lest det. Jeg vet ikke hva Twitter er for noe, forteller han til TV 2.

At John Arne Riise er en egoist, avkrefter sjefen. I hvert fall delvis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Spillere er forskjellig. Jeg har et inntrykk av at John Arne er ganske lojal og flink. Men jeg vet knapt nok hva du snakker om. Er det noe som er viktig, får jeg vel mer greie på det senere, sier «Drillo», som avslutter med et stikk mot VGs Truls Dæhlie.

- Det kan hende det sier mer om han som har skrevet det, enn han det blir skrevet om.

- Ikke fristilt fra resten av verden
Truls Dæhli gikk knallhardt ut mot John Arne Riise i dagens VG, og satt spørsmålstegn ved hans lojalitet og person.

Når han forklarer kommentaren, virker det ikke som han angrer på hva han har skrevet.

- Jeg ser at det er en hard kommentar, det er veldig klart og tydelig, men jeg mener denne gangen at det var behov for nettopp det, sier Dæhli.

- Han (John Arne Riise, red. anm.) etterlyser hyllest. Selv om du har spilt 104 landskamper, er du ikke fristilt fra resten av verden. Du må være klar over at du kan bli konfrontert, og du må kunne svare på det du gjør, forteller VG-kommentatoren til TV 2.

Den velrennomerte journalisten ønsker å finne ut om Riises oppførsel er beskrivende for landslaget som helhet, eller at det er murring i gruppa.

- Er dette en kultur? Er det noe andre på landslaget synes er helt greit? Hvis det er representativt er det stor grunn til bekymring, forteller Dæhlie.

- Hvis det er sånn, vil jeg gjerne være med på å stoppe det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.