*Nettavisen* Sport.

Riise blir indreløper

Landslagssjef Åge Hareide får ikke viljen sin.

22.12.06 07:46

I forkant av landskampdebuten til Bjørn Helge Riise borte mot Serbia i november, sa Åge Hareide at han helst så for seg Lillestrøm-spiller Bjørn Helge Riise på backen.

- Jeg har hatt lyst til å prøve Bjørn Helge som back, og mener han har de rette kvalitetene. Han er frisk, offensiv og har en god innleggsfot, poengterer Hareide den gang.

Nordlie har troen
Nå har Tom Nordlie bestemt seg – Riise blir værende på midtbanen.

- Jeg har stor tro på ham som indreløper, sier Nordlie til Nettavisen.

Den påtroppende LSK-treneren mener det i realiteten det er indreløper Riise har vært denne sesongen, og ser ingen grunn til å flytte ham derfra. Det synes Riise selv er veldig bra.

- Veldig greit for min del, det er ingen tvil om at jeg trives best som indreløper, sier Riise til Nettavisen.

- Jeg spiller der treneren ønsker å ha meg, men jeg føler meg mest komfortabel som midtbanespiller, understreker Riise, som for tiden feirer jul med resten av familien i John Arne Riises hus utenfor Liverpool.

Fornøyd med forsterkningene
Lillestrøm forsterket nylig midtbaneleddet med Simen Brenne, mens Karim Essediri ventelig vil beslaglegge høyrevingen kommende sesong. Det betyr at det kan bli tøffere for Riise å få en plass i laget, men han er ikke redd for konkurransen.

- Nei, jeg synes bare at det er bra med kamp om plassene. Selv blir jeg bare bedre av slik konkurranse, hevder LSK-spilleren.

Akkurat nå har han med seg treningstøyet over til England hvor han har daglige løpeturer, samtidig som han trener på et lokalt treningsstudio. Men på julaften skal han skeie ut.

- På dagen skal vi ha grøt, og på kvelden blir det pinnkjøtt, sier Bjørn Helge Riise, og gleder seg til matorgiene med storamilien. Foruten ham selv, er både samboeren og deres barn over, sammen med mor, far, storebror og deres to lillesøstere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.