Riise-dødball fikset Fulham-seier

Foto: Getty Images / All Over Press

Nordmannen var sentral da Fulham slo formlaget Wigan.

FULHAM - WIGAN 2-1:

Det var Wigan som hadde mest å spille for på Craven Cottage lørdag, og laget til Roberto Martinez startet kampen stinne av selvtillit.

Wigan har nemlig tatt lange steg bort fra nedrykksstreken, og hadde vunnet fire av de fem siste kampene før Fulham-bataljen.

Tam åpning
Kampen åpnet relativt kjedelig, og førsteomgang passerte uten de helt store sjansene. Fulham, med John Arne Riise og Brede Hangeland i backrekka, hadde god kontroll i første omgang.

Fulham hadde en god sjanse før hvilen, i tillegg til at de muligens ble snytt for straffe i åpningsminuttet, mens bortelaget ikke produserte noen form for store sjanser. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen var det duket for kampens første mål, og det var gjestene Wigan som kunne juble først.

Emmerson Boyce var plutselig helt alene på 16 meter. Høyrekanten fikk ballen etter et dårlig klareringsforsøk av hjemmelaget, og prøvde seg like godt med et skudd. Det angrer han neppe på nå, for ballen føyk i mål bak Mark Schwarzer i Fulham-buret.

Mål etter mål
Men jubelen stilnet fort, for bare minuttet etter Wigan-scoringen slo Fulham tilbake.

Hjemmelaget gikk rett i angrep ved Clint Dempsey, og amerikaneren fikk lagt igjen ballen til Pavel Pogrebniak på 16 meter. Han plasserte ballen flott i hjørnet bak Ali Al-Habsi med en klinisk avslutning, og lagene var like langt.

Fulham fortsatte å presse på for seier, og det skulle de få.

Minuttet før slutt fikk hjemmelaget frispark, og John Arne Riise var dødballeksekutør. Nordmannen dundret et innlegg inn i feltet, der Philippe Senderos hev seg frem og headet ballen i mål. Dermed måtte Wigan innse at slaget var tapt, og Fulham tok alle poengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.