*Nettavisen* Sport.

Riise enig med Lillestrøm

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Bjørn Helge Riise er blitt enig med Lillestrøm om en avtale på tre og ett halvt år.

12.05.05 13:51

Ifølge TV 2-sporten kan midtbanespilleren få sin debut allerede i bortekampen mot Molde 3. juli.

Det eneste som gjenstår før en overgang er helt i boks, er at Lillestrøm blir enig med Riises belgiske klubb om overgangssummen.

- En forutsetning for at denne saken går i orden, er at vi blir enig med Standard Liege om å løse Riise fra kontrakten. Men vi har et godt håp om at det skal gå i orden, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til TV 2-sporten.

Riise er denne sesongen på utlån fra Ole Martin Årsts tidligere klubb Standard Liege til FC Brüssels, men har aldri lagt skjul på at han ønsker seg bort fra Belgia.

På Åråsen-besøk
Torsdag ankom han Lillestrøm sammen med agent-mamma Berit Riise.

- Det stemmer at Bjørn Helge Riise er på Åråsen var her i dag for å fohandle om en overgang, bekrefter Lillestrøms daglige leder Frank Grønlund overfor TV 2 Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at Liverpool-stjernen John Arne Riises lillebror står høyt oppe på LSKs ønskeliste.

- Alle U21-landslagsspillere er attraktive for oss, men det blir jo et spørsmål om vi har råd til dem. Prisen har gått betraktelig i været for spillere av et slikt kaliber de siste sesongene, sier Grønlund.

- Riise er først og fremst en invistering for fremtiden. Ikke bare for 2005-sesongen, men de kommende sesongene, påpeker han.

Målet er A-landslaget
Bjørn Helge Riise har ett år igjen av sin kontrakt med Standard Liege. Riise er tidligere blitt linket til Viking og Brann i den norske eliteserien.

- Jeg mener ikke dette er et skritt tilbake. Snarere et skritt fremover, sier Riise til TV 2-sporten like etter at han ble enig med Lillestrøm.

- Målet mitt er fremdeles å komme meg til utlandet igjen, og få sjansen på det norske A-landslaget. Men først og fremst ser jeg nå frem mot å spille for LSK, sier han videre.

Lillestrøms trener Uwe Rösler er strålende fornøyd med at Riise nå etter alt å dømme blir LSK-spiller.

- Vi trengte en spiller med offensiv kraft på midtbanen, og Riise passer godt inn i den rollen. Dessuten er han en ung spiller, som vi får mye nytte av i fremtiden, sier Rösler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.