Gå til sidens hovedinnhold

- Riise er vår Roberto Carlos

Mens Gerard Houllier er strålende fornøyd med John Arne Riise og mener han kan bli Liverpools svar på Roberto Carlos, innrømmer nordmannen at konkurrenten Jamie Carragher er en bedre forsvarsspiller.

Nordmannen vil få mange sjanser til å vise hva han kan på Liverpools venstreback de kommende månedene. Jamie Carragher er langtidsskadet, Gregory Vignal er utlånt og Djimi Traoré i beste fall en nødløsning.

- Han kommer til å være på laget vårt en god stund nå, på grunn av skaden til Carra. En manns ulykke er en annen manns lykke, sier manager Gerard Houllier til klubbens hjemmeside.

Trenger mer selvtillit

Houllier mener den tidligere Monaco-spilleren bør sette seg som mål å kunne gi Liverpool noe av det Roberto Carlos gir Real Madrid.

- Riise er en god forsvarer, men jeg tror det er stunder hvor han trenger å tro mer på seg selv. Han kan bli som Roberto Carlos for oss på venstre flanke. Han kan storme opp og ned, score mål og skape mål.

Dermed er hansken kastet. Så får tiden vise om John Arne Riise klarer å plukke den opp. Det er tross alt en rimelig tung hanske å løfte. 23-åringen er selvfølgelig innstilt på å gjøre sitt beste.

- Carra er bedre enn meg

- Jeg er den første til å innrømme at Carra er en bedre forsvarer enn meg. Han er den verste man kan spille mot, for han er så vanskelig å komme forbi. Min styrke ligger mer i det å angripe, sier Riise.

- Jeg har jobbet hardt for å bli bedre defensivt, og har lært mye fra Carra - spesielt om hvordan jeg bør posisjonere meg.

Den tidligere Aalesundspilleren føler med sin skadde lagkamerat, og har ingenting å utsette på at nettopp Carragher ble foretrukket i de siste kampene.

- Det er synd for Carra fordi han startet sesongen så bra. Det er et tilbakeslag for laget, men det er derfor vi har en bred stall. Alle gutta vil gi Carra og Milan (Baros) sin støtte, lover Riise.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping