Gå til sidens hovedinnhold

Riise-erstatterens store mareritt

Chris Baird fikk sjansen på bekostning av John Arne Riise. Det endte ikke godt.

MANCHESTER CITY - FULHAM 3-0:

Stakkars, stakkars Chris Baird.

Da John Arne Riise ble vraket fra start for Fulham for første gang denne sesongen, fikk den 29 år gamle nordiren muligheten til å overbevise manager Martin Jol i møtet med verdensstjernene fra Manchester City.

Men det ble ikke helt den kampen som Baird hadde håpet på.

Straffe og selvmål
For etter bare ti minutter la Adam Johnson, som på sin side hadde fått en sjelden mulighet fra start for Manchester City, ut på en tur innenfor Fulhams straffefelt.

Baird kom på etterskudd, satte ut beinet, og felte Johnson.

Dommer Mike Dean pekte på straffemerket, og Sergio Agüero var kald som en fisk da han satte ballen rett opp i høyre kryss.

1-0 til Manchester City, men Chris Baird hadde mer å se fram til av den negative sorten.

Etter en halvtimes spill var nemlig Sergio Agüero, Adam Johnson - og Chris Baird - igjen involvert i en ny scoring.

Denne gangen Agüero inn fra venstre, og Johnson fyrte løs fra sin høyrekantposisjon.

Ballen, som var på vei tilbake inn i feltet, traff uheldige Baird, og gikk rett inn i nettet bak en sjanseløs Mark Schwarzer i Fulham-buret.

Agüero med lekestue
Dermed så det ut til at kampen i realiteten var avgjort.

Manchester City fortsatte å kontrollere på eget gress - et gress som etter hvert ble dekket av vintersnøen som lavet ned over Etihad Stadium. Og i andre omgang fikk vi se hvem som hadde skikkelige skruknotter under beina, og hvem som ikke hadde det.

Da Sergio Agüero satte opp farten etter 72 minutter, så det i hvert fall ikke ut til at Fulham-stopper Philippe Senderos hadde noen særlig kontroll på underlaget.

Sveitseren ble forvandlet til en statist som bare kunne se på at argentineren smøg seg forbi, før han overleverte ballen til Edin Dzeko.

- Vanskelige forhold
Bosnieren hadde en enkel oppgave med å sette inn 3-0 fra kort hold, og kampen var definitivt avgjort.

- Det var vanskelig fra start av. Derfor var det viktig å få noen tidlige mål, sier nettopp Dzeko i et TV 2-sendt intervju etter kampen, og tenker på snøværet som preget kampen.

Bosnieren legger ikke skjul på at laget er fornøyd med å sette press på Manchester United, før sistnevte møter Chelsea på Stamford Bridge på søndag.

- Vi er tre poeng foran United igjen. Det er vi fornøyd med, sier Dzeko.

Riise fikk spilletid
Etter scoringen ble John Arne Riise sendt innpå banen, uten at det pyntet på resultatet for Fulhams del.

Chris Baird, som etter den grusomme starten spilte en godkjent kamp for Fulham, var heldig som unngikk rødt kort da han satte en stopper for en City-kontring fem minutter før full tid.

3-0-seieren betyr at Manchester City tar sin tolvte hjemmeseier for året av tolv mulige, og har en luke på tre poeng ned til Manchester United før sistnevnte

Fulham på sin side ligger på 14.-plass, med sju poeng ned til nedrykksstreken.

Kommentarer til denne saken