RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise får 90 millioner

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
John Arne Riise er klar for italienske Roma.

AS Roma har kjøpt John Arne Riise fra Liverpool for fem millioner euro, melder den italienske toppserieklubben på sin nettside.

Riise har signert en fireårskontrakt med klubben. Ifølge TV 2 Sporten vil han få 2,8 millioner euro i bruttolønn per sesong - før personlige bonuser.

Totalt vil det bety 90 millioner kroner over en fireårsperiode.

Ettertraktet
Riise hadde bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool og fikk noen runder før sesongslutt beskjed om at han ikke ville bli satset på i merseysideklubben.

Sunnmøringen ønsket helst å bli i Liverpool, men når situasjonen ble som den ble var han glad for at andre store klubber viste interesse. I tillegg til Roma ble også Juventus, Villarreal og Schalke nevnt som potensielle kjøpere.

- Det er fantastisk å bli koblet til sånne lag. Avisene skriver at jeg har et bra rykte i Europa, og det vet jeg at jeg har, sa Riise til Nettavisen i mai.

Fanfavoritt
John Arne Riise (27) skjøt seg inn i Liverpool-fansens hjerter med et imponerende soloraid mot Everton og en kanon av et frispark mot Manchester United etter overgangen fra Monaco i 2001.

Totalt scoret han ti mål den første sesongen.

Den fabelaktige starten på Liverpool-karrieren ga ham et rykte som et av de større backtalentene i Europa, men Riise maktet ikke å leve opp til de store forventningene.

Nå - sju år etter at han kom til klubben - er han altså solgt. Karrieren i Liverpool endte imidlertid ikke slik 27-åringen ønsket.

Selvmål i Mesterligaen
Riise scoret selvmål mot Chelsea i den første semifinalekampen mot Chelsea i Mesterligaen. Manager Rafael Benitez konkluderte, etter at Liverpool var slått ut, med at nordmannens selvmål i 1-1-møtet på Anfield ble utslagsgivende for at Chelsea for første gang på tre forsøk passerte Liverpool i en semifinale i Mesterligaen.

Selvmålet på Anfield, som kom på overtid av tilleggstiden, viste med all tydelighet en av Riises store svakheter; høyrebeinet. I stedet for å måke ballen vekk med høyrefoten, valgte 27-åringen å heade.

Ballens skru førte til at headingen sendte ballen i eget nett - og liverpoolkarrieren gikk ad undas i samme slengen. Tilfeldig eller ikke.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere