RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise får intensivkurs

Sist oppdatert:
John Arne Riise får norsk hjelp til å lære italiensk i Roma.

Søndag klokken 15.00 får 27-åringen sin ligadebut for Roma, med mindre noe uforutsett skjer på treningsfeltet i den italienske hovedstaden før den tid.

Det gjør det neppe. John Arne Riise er praktisk talt aldri skadet, noe hans 339 kamper på sju sesonger i Liverpool vitner om.

- Viktig med språket
Men nå er Liverpool og England fortid. Roma og Italia er nåtid. Og fokuset er i første omgang rettet mot å lære seg språket.

- Samboeren min og jeg får italienskundervisning to timer hver dag. Det viktigste er at jeg spiller bra fotball, men deretter er språket klart viktigst, forteller han til Nettavisen.

- Derfor har vi ansatt en norsk dame som bor her nede, som kommer hit fem dager i uka, legger han til.

Fotballterminologien har han mer eller mindre fått taket på allerede.

- Det tar jeg ganske kjapt, men utenfor treningsfeltet og når vi reiser vekk, er det viktig å kunne språket skikkelig for å fungere sosialt. Jeg gleder meg til å kunne snakke skikkelig italiensk, sier Riise.

Den største utfordringen er grammatikken, ikke glosene.

- Det er et spesielt språk. Men samboeren min er veldig flink allerede, roser han.

Sin relativt unge alder til tross, er Riise nå i ferd med å utforske sitt fjerde hjemland. Karrieren, som startet i Ålesund, har brakt ham til Monaco, England og nå Italia.

- Jaktet på godfølelsen
Det setter Riise stor pris på.

- Jeg vil lære og oppleve ting i livet mitt. Jeg har spilt for tre store klubber nå, og vunnet ting. Men etter sju år i Liverpool ville jeg gjerne ha tilbake den følelsen jeg hadde da jeg først kom til Liverpool, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg vil lære et nytt språk og en ny kultur, forteller venstrebacken.

En bedre sjanse til å lære om Italia enn denne, får han ikke.

Roma er ikke bare Italias hovedstad, men også landets største og mest folkerike by med sine 2,7 millioner innbygger. Det oser selvsagt historie og kultur av denne byen, som en gang var sivilisasjonens vugge og den vestlige verdens hovedstad.

- Stort å treffe Totti
Nå er byen - i alle fall fotballmessig - lekegrinden til Francesco Totti, AS Romas kaptein og desidert største stjerne.

- Han er en stor, stor stjerne her nede. Totti har vært skadet en stund, men er snart klar nå. Han er en veldig rolig type, veldig morsom og ydmyk. Det å bli kjent med ham og få kontakt med ham, er ganske stort, erkjenner Riise.

Stort blir det nok også å debutere for Roma foran 70.000 tilskuere hjemme på Olympiastadion. Mot Diego Maradonas gamle klubb. Det lukter litt kultur av det også.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere