RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise fnyser av spekulasjonene

Sist oppdatert:
Engelske aviser antyder at John Arne Riise er på vei bort fra Liverpool. Det tror backen ingenting på.

BISLETT (Nettavisen): John Arne Riise innrømmer at det var tøft å komme over tapet for Milan i Mesterliga-finalen, men en tur til Ålesund med golf og venner gjorde livet lettere.

- Over to kamper var det greit at vi fikk en seier hver, og nå som jeg har fått det på avstand, er det gått greiere.

Likevel har det ikke gått upåaktet hen blant Liverpool-supportere at engelske aviser spekulerer kraftig i nordmannens Liverpool-fremtid. Til og med den normalt så pålitelige avisen The Guardian antydet nylig at nordmannen kunne forsvinne under manager Rafael Benitez’ våropprydning.

Oppgitt over ryktene
Påstandene møtes imidlertid med et oppgitt sukk av venstrebacken.

- Huff. Men hvis du så den artikkelen i The Guardian, så så du kanskje også at det sto at jeg hadde to år igjen av kontrakten. Planen er at vi skal snakke om en kontraktsforlengelse før sesongen starter, hevder rødtoppen.

Riise mener også at hans spanske sjef ville tatt kontakt hvis det var noe som helst i ryktene.

- Jeg vet han ville ringt meg med en gang, hadde det vært sant at han ønsket meg bort. Jeg har hatt full tillit i seks år, og ser ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette i Liverpool, sier en offensiv John Arne Riise.

Fast på laget under Benitez
Bare fire Liverpool-spillere startet flere seriekamper enn Riise i årets sesong. I fjor var det seks, og i Benitez’ første sesong (2004/05), var det kun Jamie Carragher som hadde tillit fra start i flere seriekamper. Totalt sett de siste tre årene er det bare Jamie Carragher, Steven Gerrard og Steve Finnan som har startet oftere i ligakampene.

Og: I løpet av sine seks år på Anfield Road har Riise rundet 300 kamper i alle turneringer, og vunnet fire trofeer. For en uke siden ble han den første nordmannen til å ha spilt to Mesterliga-finaler, og således vil han gå inn i historien som en av Norges mest meritterte spillere – du kan nemlig også legge til et fransk seriemesterskap i det regnskapet.

Kanskje ikke så dumt å ta avisspekulasjonene med en klype salt da, men hva er det som gjør at han klarer å prestere på et så høyt nivå, år inn, år ut?

- Jeg er kanskje ikke den mest tekniske spilleren, men jeg gir alltid 110 prosent. Jeg er priviligert som spiller for en klubb som Liverpool, hvor jeg har fått tillit fra treneren. Samtidig er jeg hardtarbeidende, og gir alltid maks, både på trening og i kamp, sier ålesunderen.

- Vet statuen er meg
Hjemme i nettopp Ålesund fikk Riise nylig med seg statuediskusjonen som har foregått den siste tiden. At navnet hans ikke står på kunstverket utenfor Color Line Stadion, har han et avslappet forhold til.

- Jeg tror alle ser hvem det er, og jeg vet i alle fall at det er meg. Dessuten har jeg hørt rykter om at kunstneren skal ha gått med på å skifte navn på statuen, sier Norges kanskje største fotballprofil for tiden – om enn bare kjent som «Fotballspilleren» rett utenfor Aalesunds hjemmebane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere