*Nettavisen* Sport.

Riise hyller sjefen

- Vi hadde aldri kommet til finalen uten Rafael Benitez, slår John Arne Riise fast. Nordmannen er full av lovord om sin nye sjef.

23.05.05 14:11

Riise flyr mandag til Istanbul sammen med lagkameratene i Liverpool for å forberede seg til Champions League-finalen mot AC Milan.

Og det norske esset sier at Liverpool aldri hadde klart å komme seg til finalen i Europas gjeveste klubbturnering dersom ikke Rafael Benitez hadde overtatt trenerjobben.

- Sterk posisjon
Benitez overtok som manager i Liverpool etter Gerard Houllier i fjor sommer.

- Under Rafael vet alle hvilken sterk posisjon han har. Det var kanskje ikke tilfellet tidligere, sier Riise til Liverpools hjemmeside.

Og utdyper:

- Alle vet hvilke oppgaver de har når de spiller. Kontinuiteten han har fått inn i laget er årsaken til at vi har gjort det så bra, mener Riise.

- Bedre enn Houllier
Riise mener det er store forskjeller på hvordan Benitez leder Liverpool i forhold til forgjengeren Gerard Houllier.

- På trening forteller Rafael meg hvordan jeg skal opptre rent taktisk. Forrige sesong, følte jeg meg ikke trygg på rollen min. Jeg visste ikke når jeg skulle gå på løp fremover eller jobbe defensivt, forklarer den norske landslagsstjernen.

Han legger ikke skjul på at han trives mye bedre under Benitez.

- Under Houllier gikk det for fort frem og tilbake. Vi endte opp med å miste ballen oftere. Nå ønsker sjefen at vi skal holde ballen mer i laget, og ikke hele tiden lete etter en drepende pasning, konstaterer Riise.

Rett mann for jobben
Riise, som spiller sin første finale i Champions League noensinne onsdag, er ikke i tvil om at Benitez er en av verdens beste managere.

- Benitez har allerede overbevist meg om at han er rett mann til å lede Liverpool til nye trofeér. Denne klubben har en flott historie i europacupen, og det er sannelig på tide at et engelsk lag nå vinner Champions League igjen, slår Riise bestemt fast.

Liverpool vil med seier over AC Milan onsdag sikre seg sin femte tittel i Europas gjeveste klubbturnering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag