BRIGHTON (Nettavisen): Da Norge fikk bank av de engelske stjernene, sto landslagslegenden og Avaldsnes-trener John Arne Riise på indre bane som ekspert for BBC.

– Det er flaut, det er patetisk, det er sjokkerende hvor dårlig de har vært, sa Riise i studio etter den første omgangen, da Norge lå under 6-0.

På banen var en av hans elever i Avaldsnes, Karina Sævik, som senere ble ofret i pausen da Martin Sjögren prøvde å gjøre noen endringer på laget.

Etter at sluttsignalet gikk kunne man se at Liverpool-legenden tok seg rett bort til Norges innbytterbenk og omfavnet Sævik. Der ble han stående i et par minutter:

– Han så jo at jeg ble byttet ut, så han ville bare komme bort og si at jeg så frisk ut den omgangen jeg spilte, avslører Avaldsnes-spissen til Nettavisen.

Les også: Da sluttsignalet lød, gjorde Sjögren dette: – Sender noen klare budskap

Riise-støtte

Sævik er Toppserien-klubbens soleklare største profil, og var selv usikker på deltakelse under sommerens mesterskap. Hun har tidligere gitt ros til Riise, og forteller at ordene fra treneren hjalp etter Englands ydmykelse:

– Han så også at det var et taktisk bytte å ta meg av, så han ville bare prate med meg og høre hvordan jeg hadde det.

Les også: Kritikken har haglet mot Norges sjef. Nå får han støtte fra uventet hold

Etter kampen var Riise klar på at den svake prestasjonen handlet om både spillerne og trener Martin Sjögren.

– Det positive er at man har en kamp til. Hvis man vinner den, vil man gå videre. Martin Sjögren vil bli slaktet i pressen hjemme. Jeg var sjokkert over hvor svake de var. Det var en flau oppvisning. De må vise karakter på fredag, sa han til BBC.

– Viktig at vi setter krav

Norge var tilbake i trening onsdag, og det var en betydelig mer sprudlende gjeng som møtte norsk presse, enn den som var i mixed zone mandag kveld.

– Vi begynner å komme over det nå, og har egentlig ikke så mye mer valg enn å gjøre det. Det kommer en kamp til om kort tid, så nå går det greit, forteller Sævik.

Karmøy-jenta måtte vike etter 45 minutter da Norge gjorde endringer, og skulle naturligvis sett et annet utfall på kampen.

– Jeg hadde jo håpet at jeg skulle vise meg verdig plassen og vise meg litt fram, men ja, det skjedde jo ikke. Det er jo naturligvis veldig kjipt, også endrer vi formasjon som gjør at jeg blir ofra. Jeg skjønner valget, men det var ikke sånn jeg hadde sett for meg kampen.

Les også: Ble smadret, knust og skjelt ut – nå hylles de norske fotballkvinnene

– Alle vil jo bidra og sånn er det alltid, men samtidig lå vi under 6-0, så man ville jo bidra med å forhindre flere baklengs. Da ble det som det ble, sånn er det.

Og avslutter:

– Nå er det viktig at vi setter krav til den standarden som gjør at vi kan vinne kampen til fredag. Vi får bygge det derfra, så får vi håpe at man ikke blir ytterligere preget i Østerrike-kampen.

Kampen mot Østerrike spilles fredag, og starter 21:00 på TV 2. Norge er avhengig av å vinne for å ta seg videre i mesterskapet, etter som målforskjellen er på østerrikernes side.