AVALDSNES/OSLO (Nettavisen): John Arne Riise (42) og Avaldsnes beholdt plassen i Toppserien med et nødskrik etter at Kaja Olsen (18) avgjorde mot Øvrevoll Hosle helt på tampen av ekstraomgangene.

Laget har kjempet med nebb og klør for å ikke rykke ned denne høsten, og sikret kvalifiseringsplassen med et nødskrik i siste serierunde av nedrykksavdelingen etter en scoring fire minutter på overtid mot Røa.

Etter å ha rykket ned med Flint forrige sesong var det knyttet spenning til om Riise skulle lide samme skjebne denne sesongen. Med fornyet billett i Toppserien benyttet den tidligere fotballspilleren muligheten til å ta et oppgjør mot omtalen han har fått denne sesongen.

Les også: Enormt nervedrama da Riise og Avaldsnes berget plassen

– Det er alltid noen som skal prøve å skape unødvendig løgner og rykter om meg og om alle. Det syns jeg er utrolig kjipt å høre. Jeg vet jo eksakt hvem det er, de det gjelder, og jeg syns det er kjipt å vite at ikke alle sammen i Toppserien og kvinnefotballen står sammen og løfter oss for å få likestilling, og få de samme fordelene som herrefotballen har. Det syns jeg er synd. I dag er det dette et svar tilbake til noen av dem, sier Riise til Nettavisen.

– Enkelte prøver å ødelegge

Riise slapp jubelen løs da dommeren blåste av kampen. Det var tydelig hvor mye denne seieren betydde for ham, noe et par tårer i øyekroken beviste. Dessverre for Riise har det ikke vært så mye å juble for tidligere i sesongen.

Riise rørt til tårer etter nervedrama:

Etter å ha fått spørsmål fra pressen om seieren over Øvrevoll Holse, trakk Riise på pressekonferansen etter kampen uoppfordret fram at det har vært mye rykter, baksnakking og drittslenging innenfor kvinnefotballen.

– Du trekker fram rykter, baksnakking, drittslenging. Hva er det du vil adressere?

– Poenget mitt er at jeg kom til damefotballen i januar, og alle visste – og jeg visste – at det kom til å skape fokus rundt damefotballen. Jeg ville prøve å løfte den med PR rundt det, og det har vært skriverier hver helg om kvinnefotballen. Da synes jeg det er synd at enkelte skal prøve å ødelegge og snakke ned hverandre, i stedet for å løfte kvinnefotballen, alle sammen, i samme retning, sier Riise til Nettavisen.

– Hold kjeft, lik noen andre

– Har det vært noen konkrete rykter?

– Nei, jeg syns bare det er synd at folk skal være negative i stedet for å løfte opp. Har du ikke noe fint å si, så hold kjeft, enkelt og greit. Hvis ikke du liker meg eller mitt lag: Hold kjeft, gå videre, lik noen andre. I stedet for å spre ting. Her må vi lære lite grann. Nå har aldri kvinnefotballen fått så mye medieomtale som den har fått det siste året, og det er kanskje uvant for noen, sier Riise og legger til:

– Noen blir misunnelige, kanskje? Det er kanskje det. Men jeg lever fint med det. Jeg føler at jeg har gjort en bra jobb her, og jentene har prestert og blitt bedre individuelt og kollektivt. Det er jobben min. Også prøver jeg å beskytte så mye som mulig.

Her går Riise amok etter vinnermålet:

– Bryr meg ikke

John Arne Riise har tidligere vært åpen om mobbing og sjikane han har blitt utsatt for gjennom fotballkarrieren og i ettertid. Selv mener Avaldsnes-treneren at han ikke blir påvirket av diverse rykter som har blitt fortalt om ham.

– Jeg har vært vant til rykter siden 1998. Så jeg bryr meg ikke. Jeg synes bare det er synd at folk er sånn. Men mine jenter er unge, så de beskytter jeg. Jeg tenker fotball. Og de som har tenkt til å ødelegge: Enjoy, good luck og lykke til, sier han til Nettavisen.

Riise fortsetter som trener neste sesong og har allerede startet å planlegge hvordan Avaldsnes kan slå hardt tilbake i Toppserien.

– Jeg er takknemlig for at jeg har den gruppa jeg har, og jeg håper at de fleste blir med til neste år og får bygd opp laget og tar enda et steg til neste år.

Riise etter seieren: – Se på de, da. Fytti helvete: