RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise lover kanonkopi

Sist oppdatert:
Bjørn Helge Riise lover han snart vil dunke inn mål på samme måte som sin storebror John Arne.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE–HELLAS 2-2:

Bjørn Helge Riise spilte kanskje den beste av sine seks landskamper i onsdagens hjemmemøte med Hellas. Likheten med storebror John Arne er slående, men på ett punkt skiller de to seg fra hverandre.

Avslutningene.

Det har den yngste av de to landslagsbrødrene ikke tenkt å slå seg til ro med.

- Det var et fantastisk mål John Arne scoret, og jeg skjønner ikke hvordan han gjør det.

Her ser du Riises kanonscoring:

189752

- En ting er i alle fall sikkert, én dag skal jeg gjøre det også. Jeg skal finne hemmeligheten, garanterer Bjørn Helge Riise.

Minstebror Riise har med sin posisjon på banen langt større sjanse til å kunne avslutte enn sin tre år eldre bror. Likevel har det stort sett blitt til at han har valgt å trille ballen til en medspiller, eller at han har forsøkt å slå ballen inn i motstanderens sekstenmeter.

- Kommet for å bli
Kanskje kan det ha noe med at LSK-spilleren enn så lenge har en viss respekt for sin medspillere, men den ber John Arne lillebror bare legge igjen i garderoben. Han er nemlig sikker på at Bjørn Helge er kommet på landslaget for å bli.

- Han har etablert seg fast nå, og kommer til å være her i mange år fremover.

- Dette er gøy for oss brødrene Riise og for familien. Det var to veldig gode prestasjoner i dag, smiler Liverpool-spilleren.

Han har tidligere også gitt tips til hvordan Bjørn Helge kan ta etter avslutningene hans.

- Jeg begynte tidlig å trene skudd, dag inn, dag ut. Det eneste som jeg fokuserte på, var å treffe ballen riktig. Gjør man det, så kommer kraften av seg selv, det er ikke noe problem, sa John Arne henvendt til sin bror i et Nettavisen-intervju for et snaut år siden.

Svaret ligger i det mentale
Da sa han også at det aller viktigste er hvordan man tenker før skuddet avfyres.

- Når jeg ser målet til motstanderen, tenker jeg «Skyt!» og tror jeg skal score, og da kommer også målene.

Selv om det foreløpig ikke er blitt nettkjenninger for Bjørn Helge på landslaget, kan han imidlertid glede seg over at han stadig kommer til innlegg – langt oftere enn han gjør for Lillestrøm, faktisk.

- Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men på landslaget kommer jeg til langt flere innlegg enn jeg gjør i Lillestrøm, forteller LSK-spilleren, som står med tre målgivende på sine seks landskamper det siste året. På Lillestrøm er det blitt fire målgivende på 18 seriekamper denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere