Gå til sidens hovedinnhold

Riise: - Mange kilo lettere

Bjørn Helge Riise har blitt mobbet mye og lenge for sin manglende målteft. Søndag satte han et drømmepunktum for måltørken.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM-START 2-1:

I sin 19. seriekamp for Lillestrøm traff lillebror Riise endelig blink. Og for et mål det var, da det først kom.

Lillestrøm hadde gitt fra seg både initiativet og ledelsen i kampen da Robert Koren 12 minutter før slutt oppdaget at Bjørn Helge Riise kom stormende inn på lengste stolpe. Slovenerens stuss landet på høyreslegga til Riise, som hamret ballen i mål på volley til 2-1 og tabelltet for Lillestrøm.

- Utrolig deilig
Etterpå smilte både matchvinneren og trener Uwe Rösler fra øre til øre. For som offensiv spiller skal Bjørn Helge Riise score mål. Det er han blitt minnet på til det kjedsommelige – både i garderoben og hjemme.

- Jeg har følt presset. Og derfor var det så utrolig deilig å endelig score. Jeg er mange kilo lettere nå, innrømmer Riise, som vurderer scoringen slik.

- Jeg fikk bra treff. Takk og pris at Robbie så meg¿

Riise tror målet var det første av mange:

- Jeg håper det løsner nå.

- Fantastisk mål
- Det var veldig viktig at Bjørn Helge fikk denne scoringen. Jeg ønsker alltid å få ut det beste i spillerne mine, og Bjørn Helge har jobbet hardt for dette. Så det var vel fortjent, og et fantastisk mål, fastslår en nesten ekstatisk Uwe Rösler, som gikk ned på kne for Kanarifansen etter triumfen mot Start.

Nok en gang dro laget han fram arbeidsmoralen og krigerviljen som gjør at mange har spådd Lillestrøm som en gullkandidat denne sesongen.

For spillemessig var det mye som ikke stemte. Og Starts utlikningsmål var en forsvarstabbe av dimensjoner man sjelden ser i Tippeligaen. Kommunikasjonen sviktet totalt mellom midtforsvaret og keeper Heinz Müller, og Jon Midtun Lie hadde en enkel jobb med å trille kula i det tomme Lillestrøm-buret.

Tabbe av Müller
- Sånt skal ikke skje, men av og til skjer det likevel. Jeg vil ikke kritisere noen av spillerne mine, sier Uwe Rösler.

Heinz Müller vet imidlertid hvor ansvaret ligger.

- Når keeper går ut i en slik situasjon, skal jeg ta ballen. Jeg gjorde en tabbe, fastslår tyskeren - som dermed hadde ekstra grunn til å juble da Bjørn Helge Riise sørget for tre nye Lillestrøm-poeng.

Fredag skal Lillestrøm forsvare serieledelsen på Ullevaal - mot et Vålerenga-lag i fritt fall.

PS. Minuttet før slutt var det duket for et hyggelig gjensyn på Åråsen: Pål Strand gjorde endelig comeback etter flere måneder på sidelinja.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken