– De er milevis unna Manchester City og Liverpool. De er på en vanskelig plass nå. Forrige sesong var forferdelig, sier Riise om Manchester United.

Han var nylig gjest i YouTube-programmet Filthy Fellas, hvor Manchester United etter hvert ble et tema som ble diskutert.

Den tidligere Liverpool-spilleren legger ikke skjul på at følelsene for gamleklubben fortsatt er sterke, og uttalte blant annet at han synes det er «fantastisk» at rivalene Manchester United sliter stort og at de ikke kvalifiserte seg for Champions League.

Les også: Viktor Hovland er en av de som nekter å delta. Nå kommer Trump med advarsel: – Ta pengene

– De er desperate

Det er imidlertid en del som har skjedd i United siden forrige sesong. Ralf Rangnick er helt borte fra klubben og Erik ten Hag leder nå rødtrøyene.

Paul Pogba, som mange har omtalt som et uromoment, er blant de som har forlatt klubben. Foreløpig har Tyrell Malacia, Lisandro Martinez og Christian Eriksen kommet inn dørene på Old Trafford.

Alt virker likevel ikke å være helt rosenrødt på overgangsmarkedet for United i sommer. Den potensielle signeringen av Frenkie de Jong har blitt sommerens store overgangssaga, og Cristiano Ronaldo skal angivelig ønske seg bort og er heller ikke med på klubbens oppkjøring.

Les også: Warholm-rival feiret sølvet. Kom med advarsel

Riise er ikke imponert over måten United har fremstått på overgangsmarkedet de siste årene, og mener det ikke er noe bedring å se under sommerens overgangsvindu heller.

– Fotballspillere tenker «hvorfor skal jeg gå til en klubb som sliter?». De betalte 80 millioner pund for Maguire. De var nødt til å betale så mye, fordi de var desperate etter en midtstopper, sier Riise, og fortsetter:

– Nå skjer det samme igjen. De vet at Manchester United er desperate etter spillere, og agentene kan sitte der å si nei, og da går prisen opp. Det er fordi de vet at de trenger spillere, mener 41-åringen.

Fotballkommentator for Viaplay, Roar Stokke, ser lysere på Uniteds overgangsvindu. Han mener man må se dette vinduet i sammenheng med det forrige, og tror at ten Hag kan gjøre de spillerne som underpresterte da bedre.

– Forrige sesong var United ubalanserte og manglet en sterk defensiv midtbanespiller. Martinez kan fylle en slik rolle, sterk defensivt som han er. Forsvinner Ronaldo må de kanskje hente en sterk nummer 9. Jeg synes troppen virker sterk. Dette er en klart forbedret tropp fra det laget som ble nummer to i serien i 20/21, sier Stokke til Nettavisen.

Les også: Gauseth er lite imponert over Berisha og Viking: – Fallitterklæring

Hyller ten Hag

Riise og Stokke er imidlertid enige i at ansettelsen av ten Hag er helt riktig for Manchester United.

– Manageren de har fått er den riktige. Jeg synes han er fantastisk, sier Riise.

Riise er likevel klar på at det er viktig å vise nederlenderen tålmodighet og gi han tid til å hente de type spillerne han ønsker.

– United er i en vanskelig situasjon etter å hatt flere dårlige sesonger, så de trenger å bygge seg opp i løpet av en tre-fire år. Se på Klopp. Han brukte to-tre år han også. De må gi ten Hag tid. Og nå vet United hvilken posisjon de har. De er ikke i nærheten av å kjempe om tittelen nå, de må bygge seg opp, sier han.

Les også: – Jeg får kommentarer på at seksualiteten min er unaturlig

Stokke mener Manchester Uniteds viktigste signering er manager ten Hag, som kommer fra stor suksess i Ajax.

– Om han løfter offensive spillere som Rashford, Sancho, Bruno, Van de Beek, får raskt implementert de nye og spillestilen sin, og får det beste ut av spillerne og skaper begeistring, så vil United løfte seg betydelig. I Christian Eriksen har de fått en spiller som kan mate hurtige spillere som Rashford og Sancho. Får de de Jong og en spiss inn for Ronaldo så vil vinduet ha vært svært godt, men dette ser lovende ut foran en ny sesong, mener den erfarne fotballkommentatoren.

Manchester United har foreløpig spilt tre treningskamper i sommer. Det har endt med 4-0, 4-1 og 3-1-seier over henholdsvis Liverpool, Melbourne Victory og Crystal Palace. Lørdag venter kamp mot Aston Villa.