RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise misset igjen

Sist oppdatert:
Akkurat som mot Chelsea i Champions League, sviktet John Arne Riise i avgjørende øyeblikk foran mål. Dermed er Liverpools mulighet til å kapre 4. plassen i ligaen så godt som over.

LIVERPOOL - MIDDLESBROUGH 0-1: Riise (24) hadde to store muligheter til å utlikne Boros tidlige ledelse. Den første var en nikk fra kort hold som han styrte over mål, den andre et volleyskudd som strøk stolpen og traff nettveggen.

Igjen viste de røde at de er bedre til å forsvare seg enn å skape sjanser selv, og nå er straffen klar: Champions League-tittel eller ikke, det blir neppe spill i den gjeveste turneringen neste år.

- Svikter

- Vi spilte en en svært god 2. omgang, men sviktet i de avgjørende situasjonene. Jeg er svært skuffet over at vi ikke leverer i en slik kamp, sa Liverpool-manager Rafael Benitez til Sky Sports etter kampen. Benitez valgte å la både Sami Hyppia, Igor Biscan, Milan Baros og Djimi Traore hvile etter Chelsea-kampen sist onsdag.

- Dette er tredje gang vi har misbrukt muligheten til å kappe innpå Everton. Vi visste ved pause at de var i ferd med å tape, sa Benitez.

Håpet ute?

Uavgjortresultatet betyr at Liverpools sjanser til å kapre 4. plassen er ytterligere svekket. Laget er tre poeng bak Everton, med to kamper igjen å spille - mens Everton har tre kamper igjen. Det ser mørkt ut for Benitez.

For Liverpool venter Chelsea i Champions League-semifinalen på tirsdag, men den offensive fotballen de viste mot Middlesbrough er garantert ikke nok til å trenge gjennom hos John Terry & Co.

- Jeg lover at vi skal vise oss fra en helt annen side i kampen mot Chelsea. Vi har mye å gå på, sa Benitez.

Årets scoring

Det var ikke bare Riise som sviktet foran kassa lørdag. Spissen Fernando Morientes nikket utenfor, helt uforstyrret, fra syv meters hold like etter pause. Også Luis Garcia og Harry Kewell misset store sjanser til å score. Til tross for et voldsomt trykk i 2. omgang, var ikke Liverpool i stand til å score mot et skadeskutt Boro-lag.

Til slutt var det kapteinen Steven Gerrard som tok ansvar. Volleyskuddet fra godt og vel 25 meter skrudde helt opp i motsatt kryss, en scoring som være en topp-tre-kandidat til "årets mål". Men flere scoringer ble det ikke på Anfield, og dermed lukter det Champions League-spill på Everton - eller kanskje Bolton - neste sesong.

Også Middlesbrough kan vinke farvel til Europa. Uavgjort mot LIverpool betyr at lagets håp om en UEFA Cup-plass neste sesong er så godt som ute.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere