Gå til sidens hovedinnhold

Riise og Carew hyller Ronaldo

Superlativene hagler når John Arne Riise og John Carew beskriver Cristiano Ronaldo.

AKER STADION (Nettavisen): Manchester United virker ustoppelige i Premier League, og har stø kurs mot klubbens niende seriegull siden 1992.

To av Norges største Premier League-stjerner er meget imponert over årets utgave av Red Devils.

- De har vært suverene i år. De er veldig sterke både offensivt og defensivt, og har hatt den flyten og flaksen som kjennetegner et topplag, sier Liverpool-stjernen John Arne Riise.

- De er i en egen klasse, sier Aston Villas John Carew .

- Ekstremt talent
Mange har trukket frem den portugisiske unggutten Cristiano Ronaldo som nøkkelen til Uniteds forvandling fra i fjor. 22-åringen topper poengligaen suverent med 16 mål og 9 målgivende fra sin midtbanesposisjon så langt i sesongen.

- Ronaldo har vært veldig god, og det spørs om United hadde gjort det like bra uten ham, sier Carew til Nettavisen.

John Arne Riise spiller venstrekant, mens Ronaldo holder seg mest på høyre. Derfor havner nordmannen ofte i duell med 22-åringen når erkerivalene Liverpool og United barker sammen.

- Den eneste måten å stoppe Ronaldo på, er å komme tett i. Han er vanskelig å spille mot når du møter ham én-mot-én. Han er utrolig kjapp og sterk, og har noen sinnssyke finter, sier Riise.

- Han har et ekstremt talent, og kommer til å være en verdensstjerne i mange år fremover. Det er en glede og fryd å se ham spille, sier Riise.

- Premier League best
De siste årene har Premier League tiltrukket seg stadig flere utenlandske stjernespillere, noe som har gitt seg utslag i meget gode resultater i europacupene. I årets utgave av Mesterligaen er det igjen hele tre engelske lag når kvartfinalene starter 3. april.

- Premier League er den tøffeste og hardeste ligaen i verden. Tempoet er veldig høyt, mener Riise.

John Carew (27) hadde erfaring fra blant annet spansk, italiensk og fransk fotball - tre av de fem største ligaene i Europa - før han havnet i Premier League i vinter.


- Det er vanskelig å si hvilken liga som er den beste av dem. Men Premier League ligger helt i toppen. Jeg mener seriene i Spania og England er de beste. I England er det veldig stor forskjell på topp og bunn, mens den spanske er jevnere, sier Carew.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

- Taktisk geni
Liverpool vant Mesterligaen for to sesonger siden, og henger fortsatt med i årets turnering. Mange har lurt på hvorfor klubben ikke lykkes på samme måte i den hjemlige serien.

- Det er ikke så lett å si. Vi prøver å spille på samme måte i begge ligaene. Men i Premier League møter vi en del mindre lag som liker å ligge lavt mot oss. De kan være vanskelige å bryte ned.

- Vi har også startet de siste sesongene dårlig. Det nytter ikke å starte med seks poeng mindre enn Chelsea og Manchester United. Men vi er til tider i kanonform i Premier League også, understreker Riise.

26-åringen trekker frem manager Rafael Benitez som en av hovedårsakene til suksessen i Mesterligaen.

- Han er et taktisk geni som er utrolig flink til å finne rett formasjon og de riktige spillerne til de riktige kampene. De europeiske lagene liker ikke å møte oss. Vi jobber knallhardt og er vanskelige å forutsi. Jeg tror vi skal klare å gjøre det bra i Mesterligaen også i år.

Ønsket i Liverpool
I forrige uke ble det kjent at John Carew, som i flere år hadde Benitez som manager i Valencia, har takket nei til Liverpool to ganger de siste fire årene.

Les: Carew takket nei til Liverpool

Riise skulle gjerne hatt Carew på laget, og er sikker på at han hadde passet inn i Benitez’ spillestil.

- Han er en fantastisk spiller, og jeg ville heller hatt ham laget enn mot meg. Benitez hadde ham jo i Valencia, det er ikke noe annerledes her, avslutter Riise.

Er Ronaldo den beste spilleren i Premier League? Ta debatten i kommentarfeltet under.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken