RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise og Carew venner igjen

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - John Carew dro til John Arne Riise på spillerbussen. Derfor er Carew utestengt for resten av denne samlingen, sier landslagssjef Nils Johan Semb. Nå har spillerne skværet opp.

Det var på trening mandag de to braket sammen, og Carew dro til Riise på bussen etterpå. Tirsdag morgen ble Carew sendt hjem med fly.

- Alvorlig

Nils Johan Semb og Tore Krogstad, toppidrettsansvarlig i Fotballforbundet, holdt pressekonferansen om stjernekrangelen i Oslo tirsdag.

Semb innledet det vanskelige temaet slik:

- Bakgrunnen er en uheldig episode på bussen der Carew dro til John Arne Riise. Vi har behandlet saken grundig, og fått spillernes egen versjon pluss de andre vitnene. Etter det hadde vi møte med Carew og Riise. De skværet opp og legger saken bak seg, sier Semb.

- Et samstemt støtteapparat og spillergruppe har bestemt at Carew ikke skal være med på resten av samlingen. Episoden var av en så alvorlig karakter at det måtte få konsekvenser, sier Semb.

- John og John Arne har begge to beklaget hendelsen overfor hele spillergruppa, understreker Semb.

Hjem til Roma

- Det har vært en uakseptabel og kjedelig episode. Konklusjonen var samstemt på at Carew skulle tas ut av samlingen. Av eget initiativ har Carew bedt om unnskyldning og reist tilbake til Roma, sier Tore Krogstad.

Han ønsket ikke å si noe om Carews reaksjon.

- John ønsket vel å komme seg litt unna det store trykket rundt en sånn sak. Hvordan han føler og har det nå, vil ikke jeg spekulere i. Det er viktig å huske at John også er en person å ta hensyn til oppe i dette. Han trenger støtte, og er tilbudt hjelp fra landsagsledelsen og støtteapparatet hvis han ber om det, sier Krogstad.

Heller ikke ville han fortelle mer detaljert om hva som skjedde på bussen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere om det var ett eller flere slag. John slo John Arne, men vi ønsker ikke å gå i detaljer på hva som skjedde, sier Krogstad.

- Det var en verbal krangel under treninga. Den fortsatte inn i bussen, og endte med et slag. Vi vurderte alle muligheter for reaksjon. Landslagsledelsen, spillergruppa og administrasjonen er enige om tiltaket om å utelukke Carew fra resten av samlingen, sier Tore Krogstad.

Han kan ikke huske lignende episoder på landslaget.

- Er kompiser igjen

John Arne Riise understreker at han og Carew har slått en strek over episoden nå.

- Jeg opplever det som meget beklagelig. Det på banen er sånn som skjer, selv om vi gikk litt for langt verbalt begge to. Det som skjer på bussen er meget beklagelig. Jeg har bedt John om unnsklyldning for det jeg gjorde, og han har gjort det samme til meg. Vi er gode venner igjen, og har satt en strek over det hele, sier John Arne Riise.

- I går kveld satt vi sammen på hotellrommet og pratet en time om hvor gode venner vi egentlig er. Vi skværet opp der og da. Vi har snakket i dag også. Nå er vi kompiser igjen.

- Det som skjedde? På treningen var det bare en verbal diskusjon, og det bygget seg opp derfra, sier Riise.

Han ville ikke kommentere Fotballforbundets reaksjon med å sende hjem Carew.

- Jeg vil ikke si om jeg synes det var riktig eller galt, sier Riise.

Trente

Etter den betente pressekonferansen ble Riise geleidet bort fra pressekorpset og inn på Ullevaal-matta. Landslaget startet sin trening like etter halv ett.

Norge skal spille privatlandskamp mot Portugal onsdag. Kampen har allerede havnet helt i skyggen av de to ungguttenes krangel på treningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere