RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise og Roma jublet for tidlig

Foto: Giampiero Sposito (REUTERS)
Sist oppdatert:
Nordmannen på midtbaneplass da Roma mistet seieren på overtid.

NAPOLI - ROMA 2-2:

Det så ut til at Roma skulle gå mot en komfortabel seier over Napoli, da Mirko Vucinic la på til 2-0 etter 65 minutter av oppgjøret på Stadio San Paolo søndag.

Bare fem minutter tidligere hadde Julio Baptista gitt gjestene ledelsen på straffespark, og Roma var på stø kurs mot tre poeng, som ville bety at laget holdt følge med Milan i kampen om andreplassen bak Inter på Serie A-tabellen.

Straffe på overtid
Men hjemmelaget svarte med å sende innpå argentineren Germán Denis, og et kvarter før slutt var 28-åringen på plass og tente håpet for vertene - som leder an i kampen om fjerdeplassen i den italienske ligaen.

Og Napolis press for en utligning skulle vise seg å gi uttelling.

Igjen var det Denis som sto i hovedrollen, da han sendte et innlegg inn i Romas 16-meter, som traff uheldige Phillippe Mexes i hånden.

Dermed straffe for Napoli, og Marek Hamsik gjorde ingen feil fra krittmerket.

Riise på kanten
Det betyr at Roma-sjef Claudio Ranieri må ta til takke med ett poeng, etter å ha gjort et utradisjonelt laguttak før Napoli-matchen.

Den rutinerte italienske manageren valgte nemlig å stille med kun tre mann i forsvarsrekka, og plasserte dermed John Arne Riise som venstrekant på midtbanen. Resultatet ble en livlig, men målløs første omgang, og to raske scoringer midtveis etter hvilen.

Men Napoli kom altså tilbake og reddet ett poeng, noe som fører til at avstanden fra Roma og opp til Milan øker.

Tett i toppen
Sistnevnte vant nemlig sin hjemmekamp mot nedrykkstruede Atalanta enkelt 3-1, etter at Alexandre Pato nærmest hadde drept kampen med sine to mål i første omgang.

Atalanta reduserte tidlig i andre omgang, men Marco Borriello punkterte kampen kort tid etterpå.

Det betyr at det skiller tre poeng mellom Milan og Roma, mens Inter på topp heller ikke bør være for trygg på å hale i land seriegullet.

Serielederne slet seg riktignok til en 3-2-seier borte mot Udinese på søndag, men avstanden ned til Milan er ikke på mer enn fire poeng.

Det gjenstår tolv serierunder av den italienske sesongen, før gullet deles ut i mai.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere