RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Riise på «rundens lag»

Sist oppdatert:
Roma-backens landslagsspill imponerer hele kontinentet.

John Arne Riise førte Norge i ledelsen med sin scoring etter halvannet minutt i EM-kvalifiseringskampen mot Kypros på fredag.

Det er nok til at Roma-backen blir satt opp på «rundens lag», som nettstedet goal.com kårer etter hver runde av EM-kvalifiseringen.

Riise er en av bare tre forsvarsspillere som får plass på laget, sammen med Nord-Irlands Aaron Hughes og Tysklands Philip Lahm.

«Roma-forsvareren tok i bruk all sin rutine i begge ender av banen da han hjalp skandinavene til en verdifull 2-1-seier i Kypros,» skriver journalisten Paul Macdonald, og fortsetter:

«På en eller annen måte var Riise spilleren som var aller lengst framme på banen etter bare 90 sekunder av kampen, og kunne hamre inn det første mål. Han jobbet uanfektet videre i andre omgang da vertene våknet til live, og kunne til slutt juble over seier.»

Om journalisten fikk med seg Riises noe nølende inngripen da Kypros reduserte til 1-2, er imidlertid et ubesvart spørsmål.

Riise er for øvrig den første nordmannen som er blant de elleve utvalgte etter tre runder av EM-kvalifiseringen. Også Portugals Nani var blant de utvalgte denne gangen, og de to spillerne er de første representantene fra vår gruppe i kvalifiseringen som imponerer goal.com nok til å være med på rundens lag.

Her de elleve utvalgte som goal.com mener fortjener en utmerkelse etter tredje kvalifiseringsrunde:

Keeper:
Jonathan Joubert (Luxembourg)

Forsvar:
Aaron Hughes (Nord-Irland)
Philip Lahm (Tyskland)
John Arne Riise (Norge)

Midtbane:
Nani (Portugal)
Mesut Özil (Tyskland)
Konstantin Vassiljev (Estland)
Niko Kranjcar (Kroatia)

Angrep:
Fernando Llorente (Spania)
Adam Szalai (Ungarn)
Tim Matavz (Slovenia)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere