John Arne Riises Avaldsnes må vente i tre uker på å få vite hvilken divisjon de tilhører i 2023. Det har fått fotball-profilen til å rase.

– Bare å gratulere NFF med amatørmessig håndtering av kvalikkampene, begynner han i en lengre tekst publisert på Instagrams historiefunksjon.

Øvrevoll/Hosle åpner med hjemmekamp, som spilles kommende helg. På grunn av landslagssamling og manglende flombelysning skal returkampen spilles først 19. november.

– Ingen av lagene har godkjent flomlys, så vi kan ikke kjøre kampene i ukedager. I tillegg har Avaldsnes tre spillere som er uttatt på ulike landslag som skal spille i perioden etter førstkommende helg, sa arrangementskonsulent Knut Bjørn Nordheim i Norges Fotballforbund til VG tidligere mandag.

Les også: Rashford åpner opp om mentale utfordringer

Riise med klar beskjed

Avaldsnes havnet i kvalifisering etter å ha blitt nummer seks i nedrykkssluttspillet i Toppserien. Øvrevoll/Hosle vant sluttspillet i 1. divisjon og har dermed sjanse til å spille seg opp en divisjon.

Riise avslutter innlegget med en klar beskjed: – Dette kalles toppfotball! Men håndteres på amatørnivå.

Se skjermdump av Avaldnes-trenerens Instagram-historie under:

Les også: Paul Pogba mister VM

Enig med Riise

Daglig leder i Øvrevoll Hosle, Sverre Nordby, støtter Riises argumentasjon.

– Det er sånn det er. Det er amatørmessig, men vi er amatører. Det er det som er fakta. Det er helt riktig det han sier. Vi har spillere som er studerer og spillere som jobber, og det samme gjelder trenerteamet, sier han til TV 2.

Likevel legger han til at kamper på dagtid ikke egner seg best når man skal øke interessen.

– Forslaget fra NFF var å spille onsdag eller torsdag på dagtid. For produktet kvinnefotball, som er i vekst, så er det ganske dårlig og ikke få fokus rundt de kampene som faktisk betyr noe. Vi jobber for å skape en interesse og for å få folk på kamp. Det får du ikke på en onsdag klokken 13, fortsetter Nordby.

Avaldsnes havnet i kvalifisering etter å ha blitt nummer seks i nedrykkssluttspillet i Toppserien. Det ved hjelp av en scoring på overtid. Øvrevoll/Hosle vant sluttspillet i 1. divisjon og har dermed sjanse til å spille seg opp en divisjon.